Mersin'de babasının doğum gunu icin ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan'ın olumunden sorumlu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Duru'nun ablası Duygu Tan tanık olarak dinlenirken, sanıklar ilk ifadelerine ekleyecek bir şeylerinin olmadığını belirtti. Kardeşinin helikopterde uyuduğunu sandığını soyleyen Duygu Tan, ne kendisinin ne de kardeşinin helikopterin fişini prize takmadığını soyledi.
Davanın ucuncu duruşması Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesinde goruldu. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan 4 sanık, Duru Tan'ın babası Zafer ve annesi Nilgun Tan ile kızları Duygu Tan, taraf avukatları ve davaya mudahil olan Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.
"Kardeşim uyuyor sandım"
Duruşmada Duru'nun ablası Duygu Tan tanık olarak dinlendi. Olay gunu ailesiyle birlikte kardeşinin hayatını kaybettiği restaurantta gittiklerini belirten Tan, "Burada ailemle masada otururken ben ve kardeşim oyun alanındaydık. Ben kardeşime oyun oynadığı esnada goz kulak oluyordum. Kardeşim burada bulunan oyuncakların icine girip, cıkıyordu. Kardeşim direksiyon oyuncakları cok sevdiği icin orada bulunan helikoptere de binmişti. Daha sonra annem yanıma gelerek 'kardeşin ne yapıyor' diye sordu. Ben de oyun oynadığını soyledim. Birlikte kardeşimin yanına gittiğimizde kardeşimin helikopterde uyuyakaldığını zannetmiştim. Ancak kardeşim helikopterden kaynaklanan elektrik akımına kapılıp, vefat etmiştir. Ben helikopterin fişinin takılı olup, olmadığını gormedim. Ne ben ne de kardeşim helikopterin fişini prize taktık" dedi.
Duru Tan'ın avukatı tanık beyanına soyleyecek birşey olmadığını kaydederek, tanığın olayın meydana geliş şeklini acıkca ortaya koyduğunu ifade etti.
İddia makamı da dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.
Mahkeme hakimi de dosyadaki eksikliklerin giderilmesi icin duruşmayı, 19 Mart 2021 tarihine erteledi.
Olayın gecmişi
Mersin Serbest Bolgesinde calışan Zafer Tan (45), doğum gunu dolayısıyla eşi Nilgun Tan (37), kızları Duygu (15) ve Duru (5), yakın arkadaşı ve onun cocuklarıyla birlikte 30 Ağustos 2019 tarihinde merkez Toroslar ilcesi Doruklu Mahallesindeki bir restorana yemeğe gitmiş, restoranın oyun parkında oynamaya başlayan cocuklardan Duru Tan, oyuncak helikopterde hareketsiz halde bulunmuş ve elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği anlaşılmıştı.
Olayın ardından Tan ailesi, kızlarının olumunde ihmalleri bulunduğu gerekcesiyle restoran işletmecisi Fatma A. ve oğlu Hasan A. ile restoran calışanları hakkında dava acmıştı. Cumhuriyet Savcılığı iddianamesinde, restoran işletmecisi anne ve oğula, bilincli taksirle bir insanın olumune neden olma sucundan 9 yıla kadar hapis cezası, iki restoran calışanının ise basit taksir duzeyinde ihmalleri bulunduğu gerekcesiyle cezalandırılmaları istenmişti. - MERSİN