Trakya Universitesi (TU) Rektoru Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, universitelerinde oğrenim goren yabancı oğrenci sayısının 5 bine yaklaştığını, 2023 hedeflerinin bu rakamı 10 bine ulaştırmak olduğunu bildirdi.
Universiteden yapılan acıklamaya gore, Rektor Tabakoğlu, Uluslararası Oğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat'ı ziyaret etti.
Tabakoğlu, burada yaptığı acıklamada, uluslararasılaşma konusunu onemli bir misyon olarak her zaman gundemlerinde tuttuklarını ve yuksekoğretim alanında kuresel bir guc haline gelmeyi hedeflediklerini belirtti.
TU'deki yabancı oğrenci sayısının son 4 yılda 700'den 5 bine cıktığını aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:
"Pandemi koşullarına rağmen, uyguladığımız politikalar, izlediğimiz stratejiler ve attığımız adımlar sayesinde bu yılın ilk başvuru doneminde dahi 13 bin uluslararası oğrencinin universitemizde okumak icin başvuru yaptığını gorduk. Balkanlar misyonu doğrultusunda Balkan coğrafyasındaki bilinirliğini her gecen yıl artıran ve yuksekoğretim alanında uluslararası olcekte bir marka ve cazibe merkezi olan Trakya Universitesi, uluslararası oğrenciler icin actığı kontenjanları her gecen gun artırıyor. Ulkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda Trakya Universitesinin uluslararası alandaki hedefleri cok yuksek. 2023'te, 10 bin uluslararası oğrenci hedefine ulaşmak gibi onemli bir misyonumuz var. Bu kapsamda, sadece ic paydaşlarımız ile değil dış paydaşlarımız ile de yakın temas ve iletişim halindeyiz."
UDEF Başkanı Dr. Bolat da, Trakya Universitesinin Turkiye'nin uluslararası eğitim vizyonuna ve eğitimdeki etki alanının genişletilmesine onemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi.
Ziyarette, Tabakoğlu'na, Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turkyılmaz da eşlik etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar