Turkiye Taşkomuru Kurumu (TTK) Karadon Muessesi Kilimli İşletmesi'nde calışan maden işcileri yeni acılan uretim ayağında kazasız belasız calışma icin Kur-an okuttu ve kurban kesti.
Sabah vardiyası oncesi, Kilimli İşletmesi 3'uncu kartiye eksi 360-eksi 460 Suluayak Başyukarıda acılan yeni uretim panosu icin duzenlenen Kurban kesim torenine TTK Genel Muduru Kazım Eroğlu, Genel Mudur Yardımcısı İsmail Guner, TTK Karadon Muessese Muduru Fazlı Uncu, Genel Maden İşcileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Karadon Muessesesi yoneticileri, GMİS Karadon Şube Yoneticileri ve maden işcileri katıldı.
"Kazasız-belasız uretimler diliyorum"
GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız toren oncesi yaptığı kısa konuşmada, yeni acılan uretim ayağında kazasız belasız uretim yapmak icin kesilen kurbanın hayırlara vesile olmasını dileyerek şunları soyledi:
"Yeni acılan kartiye 3 uretim panomuzun hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız-belasız uretimler diliyorum. Tum maden şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz. Sağlığınızın herşeyden onemli olduğu bilinciyle hareket etmenizi ve iş sağlığı ve guvenliği kurallarına uymanızı istiyoruz. Bu duygularla tekrar yeni acılan uretim panosunun hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
"Zor bir surecten geciyoruz"
TTK Genel Muduru Kazım Eroğlu maden işcilerine yaptığı kısa konuşmada; "Dunya ve Turkiye olarak zor bir surecten geciyoruz. Bu zor surecte sabrınızdan dolayı hepinize teşekkur ediyorum. Bu sureci beraberce devam ettireceğiz. Biz, biliyorsunuz mumkun olduğu kadar grupların giriş-cıkışlarında yeterli opsiyonları sizlere tanıyarak bu sureci en sağlıklı şekilde gecirmeye calışıyoruz. Yanınızdakine bulaşıyor, geriliyorsunuz, eşinize dostunuza bulaşıyor geriliyorsunuz, kaygılanıyorsunuz acaba bende de olur mu diye. Aynı kaygıları ben de yaşıyorum. Bu nedenle bu sureci bir kardeşlik, bir aile muhabbeti icinde yardımlaşarak aşacağız. Yeni uretim panomuzun hayırlı olmasını diliyorum, kazasız-belasız calışmalar diliyorum" dedi.
Kurban kesimi oncesi okunan Kur-an ve yapılan duanın ardından getirilen salavatlar eşliğinde kurban kesimi gercekleştirildi. Kesilen kurban eti 3 vardiya cıkışında işcilere pilav ve tatlı eşliğinde yemek olarak ikram edildi. - ZONGULDAK