Kurşat Tuzmen, İnegol Belediye Başkanı Alper Taban'ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gercekleşen ziyarette İnegol ticareti, tarımı ve turizmi uzerine istişareler yapıldı.
Yakın donemde Turk siyasetinde onemli gorevler ustlenmiş olan ve 58, 59, 60. hukumetlerde devlet bakanlığı yapan Kurşat Tuzmen, program cekimi icin İnegol'e geldi. Tuzmen, İnegol programına Belediye Başkanı Alper Taban'ı ziyaret ederek başladı. Taban, İnegol'de sanayi ve uretimin her gecen gun kendini yenileyerek gunun şartlarına uygun şekilde gelişimini surdurduğunu soyledi. Taban, "Bu noktada şehir, yapılan yatırımların da karşılığını almaya devam ediyor. Zamanında amator ruhla başlayıp devamında profesyonel olarak devam eden bir surece evrildi. Teknoloji yoğun faaliyetler de artarak devam ediyor" dedi.

Başkan Taban, Kurşat Tuzmen'e İnegol'e ve kurumuna yaptığı ziyaretten dolayı teşekkurlerini de ileterek; "Sizleri burada ağırlamaktan onur duyduk. Tecrubenizle, kariyerinizle ulkemize değer kattınız. Sizler gibi onemli devlet buyuklerimizi ağırlamak bizim icin de cok kıymetli" diye konuştu.
Ekonomi konusunda İnegol'un cok guzel bir ornek ve bir rol model olduğuna da dikkat ceken Başkan Taban, "Bu şehirde 81 vilayetin tamamından yaşayan insanlar var. Beraberinde Kafkas coğrafyası, Balkan coğrafyasından yaşayan insanlar var. Ortak ozellik de şu olmuş; buraya gelen her insan bir şekilde ya muteşebbis olmuş ya da o uretim zincirine dahil olmuş. Herkesin birleştiği o platformda da hem ihracat hem de uretim noktasında cok guzel ornekler ortaya cıkmış" dedi.
Kurşat Tuzmen ise, Turkiye icin uretim ve ihracatın onemine vurgu yaptı. İnegol'un bu noktada onemli bir şehir olduğunun da altını cizen Tuzmen, "Sanayi, turizm, tarım ve ticarette onemli bir şehir olan İnegol'umuzu ziyaret ettik. İnegol gecmişi ve değerleriyle onemli bir şehrimiz. İnegol Belediyemizi ve Belediye Başkanımız Alper Taban'ı calışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca İnegol'e ve İnegol halkımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkur ediyorum" dedi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı