Prof. Dr. Umit Meric, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması icin fotoğraf secti.
Umit Meric, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve yurt dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki kareleri inceledi.

Meric, "haber" kategorisinde Mustafa Cavuş'un "Tır dorsesinde umuda yolculuk", "yaşam" kategorisinde İsa Terli'nin "Buyuk Camlıca Camisi ve hilal" ve "spor" kategorisinde Ercin Erturk"un "Evde antrenman" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.
Goc temasına ilişkin oy kullandığı fotoğrafı değerlendiren Meric, "Her gun 1 milyon insan koylerden şehirlere goc ediyor ama bu goc onlardan değil. Bu goc mazinin terki istikbalin umudu arasına kurulmuş olan bir halka. Gittikleri yerde umduklarını bulabileceklerini zanneden insanların, sukutu hayalini ifade ettiği icin bir inkisarın hikayesi olarak bu fotoğrafı sectim." diye konuştu.
Umit Meric, "yaşam" kategorisinde sectiği fotoğrafı cok beğendiğini vurgulayarak, "Kubbelerdeki intizamın ortasında gunumuzde yaşayan Muslumanların kurmuş oldukları duzen ve geleceğimizle gecmişimiz arasındaki irtibatı kuran bir altın halka olarak gozumde canlandığı icin tercih ettim." ifadesini kullandı.
"Spor" kategorisinde sectiği fotoğraf icin ise bedenimize saygı mottosundan hareket edildiğini dile getiren Meric, "Cekirdekten başlayarak cocuğun babasının yaptığı sporu takip etmesi ileride kendisinin de bedenine bir saygı abidesi olarak yaşayacağının işareti olduğu icin bu fotoğrafı cok sevdim." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Salih Şeref