Kayseri Buyukşehir Belediyesi onculuğunde başlatılan kampanya kapsamında alınan 5 bin tablet, İl Milli Eğitim Mudurluğune teslim edildi.
Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc, meclis toplantı salonunda duzenlenen torende yaptığı konuşmada, eğitime guzel bir hizmet icin bir araya geldiklerini soyledi.
Eğitimi onemsediklerini belirten Buyukkılıc, başta okul olmak uzere oğrenciler icin spor tesisleri yaptıklarını ve oğrencilere malzeme desteği verdiklerini ifade etti.
Buyukkılıc, Kayseri'nin hayırsever bir kent olduğunu vurgulayarak, eğitim başta olmak uzere ceşitli alanlarda kendilerine destek veren hayırseverlere teşekkur etti.
Tabletlerin farklı ozellikleri ile eğitime katkı sağlayacağını anlatan Buyukkılıc, şunları kaydetti:
"Milli Eğitim Bakanlığınca uzaktan eğitim surecinde ihtiyacı olan oğrencilere tablet desteği verilmesine kayıtsız kalamadık. Kentimizdeki kurum ve kuruluşlarla goruşmemiz, belediyeler olarak bizlerin yapmış olduğu calışma sonucunda tabletleri yavrularımızla buluşturmak icin bir cabaya girdik. Bugun icin yaptığımız calışma 5 bin tableti iceriyor. Tam 6,5 milyon liralık bir değer konuşuyoruz. Veren el her zaman ustundur. Vermeye vesile olan eller daha ustun ve opulesi ellerdir. Vesile olan bizim halkımızdır."
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınının eğitim başta olmak uzere bircok alanı etkilediğine dikkati ceken Buyukkılıc, bu surecin de en kısa surede gecmesi temennisinde bulundu.
Programa Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunc, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar ve İl Milli Eğitim Muduru Bilal Yılmaz Candıroğlu da katıldı.
Valilik, Buyukşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Talas Belediyesi ve ceşitli kişi ve kurumların iş birliğiyle alınan tabletler, İl Milli Eğitim Mudurluğu ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğunce ihtiyac sahibi oğrencilere teslim edilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ergun Haktanıyan