KADININ YATMADAN ONCE YAPTIKLARI

Evli bir cift televizyon seyrediyordu. Bayan “yoruldum, ben yatmaya gidiyorum” dedi. Ertesi gun ev halkı oğle yemeklerinde yemek uzere yanlarında goturmeleri icin sandvicler yaptı. Mısır patlatma kabını temizledi, ertesi akşam yemek yapabilmek icin buzluktan et cıkardı. Kahvaltıda yenen tahıllı besinlerin ne kadar kaldığına baktı, şeker kabını doldurdu, catalları ve kÂseleri masaya koydu, sabah hemen kahve yapılabilmesi icin gereken hazırlıkları yaptı. Sonra ıslak camaşırları kurutucuya, kirli camaşırları da camaşır makinesine koydu. Bir gomlek utuledi ve gevşek duran bir duğmeyi dikti, masada bırakılan oyun malzemelerini toplayıp kutusuna ve telefon rehberini de cekmeceye koydu. Oturma odasındaki cicekleri suladı, bir cop kutusunu boşalttı, bir havluyu kuruması icin astı, esnedi, gerindi ve sonunda yatak odasına doğru ilerlemeye başladı. Yatak odasına giderken, masaya oğlunun oğretmenine iletilmek uzere sınıfca cıkacakları gezi icin biraz para bıraktı. Bir sandalyenin altına sakladığı defterini cıkarıp, bir arkadaşının doğum gunu icin bir kart yazdı. Sonra bunu bir zarfa koydu, zarfa adres yazıp pul yapıştırdı. Alışveriş listesi hazırladı. Ertesi gunu planladı. Doğum gunu kartını ve listeyi cantasına koydu.

Sonra banyoya gidip yuzunu yıkadı, dişlerini fırcalayıp-diş ipiyle aralarını temizledi ve tırnaklarını duzeltti. Bu arada eşinin hÂl ayakta olduğunu fark eden kocası “sen yatmadın mı daha?” diye seslendi. Kadın “yatmak uzereyim” diye cevapladı. Ama hÂl yapılacak şeyler vardı. Once kopeğin su kabına su ekledi, sonra kediyi dışarı cıkardı. Kapıların kilitli olup-olmadıklarını kontrol etti. İki cocuğunun yanına gidip-ustlerini iyice orttu. Acık kalmış olan bir yatak kenarı lambasını kapattı. Bir gomleği yerine astı, yerdeki bazı corapları kirli camaşır sepetine attı. HÂla odevini yapmakta olan cocuğuyla biraz konuştu. Odasına gecince saati kurdu. Ertesi gun giyecekleri şeyleri hazırladı, ayakkabı rafını şoyle bir duzeltti, ertesi gun yapacağı şeylerin listesine birkac şey daha ekledi. Aynı anda, kadının eşi televizyonunu kapattı ve kendi kendisine “artık yatmalıyım” dedi.

ERKEĞİN YATMADAN ONCE YAPTIKLARI

Ayağa kalktı, gerindi, “cok uykum var” dedi ve doğruca yatak odasına gitti.