İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Merve Şarapcıoğlu ile şikayetci Berk Oktay ve taraf avukatları katıldı. Şikayetci Berk Oktay, "Şikayetim devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ederim" dedi. Oktay'ın avukatı Serdar Oktem de sanığın ust sınırdan cezalandırılmasını istedi.
[h=3]"BEN DE MAĞDURUM"[/h]Sanık Merve Şarapcıoğlu ise "Ben boyle bir sucu işlemedim. Suclamayı kabul etmiyorum. Kendim de mağdurum. Dosyadaki delil durumuna gore masum olduğum ortadadır" dedi. Şarapcıoğlu son sozunde ise "Takdir mahkemenindir. Dosyadaki delillerle masumiyetim ortadadır" dedi. Şarapcıoğlu'nun avukatları da muvekillerinin bu sucu işlemesinin gerekcesi olmadığını belirterek "Muvekkilimin o saatlerde internet girişi yoktur. Hicbir kadın ve hicbir avukat bile bile isnada konu eylemi gercekleştiremez. Bu isnat hayatın olağan akışına aykırıdır. Muvekkilimizin beraatine karar verilmesini talep ederiz" dediler.

[h=3]ASLİYE MAHKEMESİNE İHBARDA BULUNULDU[/h]Mahkeme, sanık Merve Şarapcıoğlu'nun "Ozel hayata ilişkin goruntu ve sesleri ifşa etmek" sucunu işlediğinin sabit olduğu gerekcesiyle alt sınırdan once 2 yıl hapis cezası verdi. Sucun zincirleme şekilde işlendiğini dikkate alan mahkeme cezayı 2 yıl 6 ay hapis cezasına cıkardı. Duruşmalardaki iyi halini goz onune alan mahkeme, indirim uygulayarak sanık Şarapcıoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezasına carptırdı. Sanığın cezasını ertelemeyen mahkeme, daha once hakkında hukmun acıklanması geri bırakılması uygulandığı gerekcesiyle İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ihbarda bulunulmasına hukmetti.
[h=3]BERK OKTAY: BUGUN SOYADIMIN BUTUN NAMUSU TEMİZLENDİ[/h]Kararın ardından duruşma salonu onunde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berk Oktay, davayı geri cekmesi icin tehdit edildiğini soyleyerek "Bu benim namus davamdır diye başından beri soyledim ve namus davamdan asla geri adım atmadım. Allah'a cok şukur bugun soyadımın butun namusu temizlenmiştir. Turk adaletine her zaman guvendim sonucunda da adalet yerini buldu. Bu dava emsal bir davadır. Herkese ornek olmasını dilerim. Kimse de peşini bırakmasın boyle şeylerin ve kimse de boyle bir şey kalkmasınlar. Adalet yerini bulmuştur" dedi.