Kadının toplumdaki gucu konusunda farkındalığı artırmak amacıyla "OPET Kadın Gucu Projesi"ni 2018'de hayata geciren OPET, Karabuk'te yeni actığı istasyonda 5 kadın personel istihdam etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR iş birliğinde hayata gecirilen proje kapsamında, Karabuk'teki OPET akaryakıt istasyonlarında 5 kadın akaryakıt satış yetkilisi gorev yapmaya başladı.
Akaryakıt satış yetkilisi Elif Hızlı, gazetecilere, OPET sayesinde iş sahibi olduğunu soyledi.
İşini severek yaptığını belirten Hızlı, "İşi oğreninceye kadar biraz zorlandım ama şu an hepimiz zevkle calışıyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz. OPET'in kadın personel calıştırma konusunda onculuk yaptığını duymuştum. Buraya OPET acılacağını oğrendiğimde iş başvurusu yaptım. İşe alındım. Severek calışıyorum." dedi.
Yasemin Demir de kadın arkadaşlarla calışmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
İlk defa bu işi yaptığını anlatan Demir, işine alıştığını ve işinden memnun olduğunu dile getirdi. Demir, muşterilerin kendilerini gorduğunde memnun olduğunu vurgulayarak muşterilerin, "Sizi burada gormekten cok memnun olduk." dediklerini aktardı.
Karabuk Universitesi oğrencisi Şerife Aydemir ise işini severek yaptığını soyledi.
İstasyon muduru Nihat Kılıc da "OPET Kadın Gucu Projesi" kapsamında 5 akaryakıt satış yetkilisi kadın personel işe aldıklarını ve bu konuda muşterilerden olumlu geri donuşler geldiğini belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu