Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı, "Yukarıya doğru kafasını kaldıran Trabzonspor. Eksikler var mı, evet cok eksiğimiz var. Hem oyun hem de oyuncu olarak. Bunların uzerinde calışıyoruz." dedi.
Avcı, Super Lig'in 14. haftasında deplasmanda 1-0 kazandıkları Atakaş Hatayspor macının ardından duzenlenen basın toplantısında, rakiplerini hem gecen sezonki şampiyonluğundan hem de bu sezon lige yaptığı giriş, oynadığı oyun ve aldığı sonuclardan dolayı tebrik ettiğini belirtti.
Hatayspor'un iyi bir takım olduğunu vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:
"Bizim acımızdan 7'nci gun, 3'uncu mac. Bunun biri 120 dakika. 13-14 oyuncu uzerinden oynadık. Belki oyun kalitesi olmadı ama hayat hepimize birtakım deneyimler kazandırıyor. Belki oyun tatmin etmiyor ama pragmatik olarak sonuc almanız gereken bir durumu gercekleştirmeye calıştık bugun ve bunun karşılığını aldık. 6 mac, 4 galibiyet. Yukarıya doğru kafasını kaldıran Trabzonspor. Eksikler var mı, evet cok eksiğimiz var. Hem oyun hem de oyuncu olarak. Bunların uzerinde calışıyoruz. Mevcutla da sonuc almaya calışıyoruz. Hafta sonu da yoğun bir mac trafiğimiz var. Bu 4 gunu en sağlıklı bicimde dinlenerek gecirip hafta sonundaki maca hazırlanacağız. Rakibimizi tebrik ediyorum. Oyuncularımı da tebrik ediyorum."
Turk futbolunun ve Trabzonspor'un unutulmaz isimlerinden Ozkan Sumer'in vefatıyla ilgili Avcı, Sumer'in hem futbolcu hem teknik direktor hem de başkan olarak cok guzel işler yaptığını soyledi.
Gecen yıl Sumer ile bir eğitim seminerinde yan yana oturduklarını anlatan Avcı, "Turkiye'de devrim yapmak, bunu dışarıya taşımak, başkanlık yapmak, teknik direktorluk yapmak, Anadolu'da bir şampiyonluk yaşamak. Bugun herkes arkasından cok iyi konuşuyor. Bazen kupalar alırsın, almazsın, ama 80 yaşında hayatının her doneminde insanlara cok guzel dokunuşlar yapmış bir futbol adamından bahsediyoruz. Benim icin de şoyle bir yeri var, benim ilk Trabzonspor teklifimi Ozkan hocam yapmıştı. Trabzon'a transfer olduğum gun, beni arayandı. Hatta gecen hafta da yanına ziyarete gidecektik ama o guclu karakter herhalde kendini gostermek istemedi. Herkesin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.
Avcı, duran toptan kaydedilen bir golle galibiyetin geldiğinin hatırlatılması uzerine, "Hayat bazen birtakım deneyimler kazandırıyor. Bazen pragmatik duşunmek zorundasın. Oyun istediğin gibi akmazsa, oyunun başka bolumlerine gecersin. Biz bugun alamayabilirdik de ama bir duran topta golu attık. Duran top, yuzde 50-60'larda bu ligde hem savunmada hem hucumda mac cozen ve mac kazandıran bir durum. İyi bir takıma karşı kazandık, onun icin Hatayspor'u tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Erdal Turkoğlu