Fetullahcı Teror Orgutu'ne (FETO) yonelik yurutulen soruşturma kapsamında haklarında dava acılan eski istihbaratcılar Enver Altaylı ile Mehmet Barıner'in tutukluluğunun devamına karar verildi.
Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davaya tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou ile sanık avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar Enver Altaylı ve Mehmet Barıner, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) uzerinden duruşmaya katıldı. Alman Buyukelciliği yetkililer ile sanık yakınları da duruşmayı takip etti. Mahkeme başkanı, bir onceki celse alınan ara kararları okudu. Ardından sanıklar ve avukatlarına soz verildi. Altaylı'nın avukatı, sanık Chamatzoglou'na, iddianamede yer alan Altaylı hakkındaki beyanlarını sordu. Sanık Chamatzoglou, bu soruya "Ali Serhat Ilıcak, benim muşterimdir. Bazen birlikte oturur yemek yeriz. Bir gun beni evine cağırdı. Oraya gittiğimde bana 'benim cok yakın bir yazar arkadaşım var. Onu yurt dışına gondermemiz lazım' dedi. Ben de ona 'ne diyorsun ağabey? Sacmalama oyle şey mi olur?' cevabını verdim. Ali Serhat Ilıcak, evden cıkacağım zaman 'Enver Altaylı benim cok yakın arkadaşımdır, dava arkadaşımdır. Onu cıkartmamız lazım' dedi. Olay bu şekildedir. Benim soz konusu sanıklarla bir bağım yok. Ne Enver Altaylı'yı ne de Mehmet Barıner'i tanımıyorum" şeklinde yanıt verdi.
Mahkeme heyeti, savcı mutalaasının ardından ara kararını acıkladı. Tutuklu sanık Altaylı ve Barıner'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, davayı erteledi.
(Abdullah Sarica/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı