Yardımlaşmada her zaman ornek projelere imza atan Balıkesir'in Sındırgı ilcesinde dayanışma her alanda devam ediyor. Doğal afetlerin yanında her turlu yardımlaşma kampanyasında kısa surede kenetlenen Sındırgı bu kez de gectiğimiz gunlerde elim bir şekilde vefat eden Camikebir Mahallesi muhtarı Savaş Ciğdem'in vasiyetini yerine getirmek icin kenetlendi.
Muhtarın vasiyeti olan ev tapusunun alınarak cocuklarına teslim edilmesi icin kaymakamlık, belediye, muhtarlar derneği işbirliği ile yardım kampanyası başlatılmıştı. Kısa sure icerisinde 66 bin lirası toplanarak, evinin tapusu ailesinin uzerine gecirildi. 94 bin lira olan alacağın geri kalanı da aileye alacaklı tarafından hibe edildi. Yardım kampanyasına sadece Sındırgı değil tum Turkiye'den destek geldi. Evin tapusu da aile uzerine gecirilerek Kaymakam Zafer Oktay ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından aileye teslim edildi. Aileyi ziyaret eden heyet hem başsağlığı diledi, hem de evin tapusunu cocuklarına teslim etti.

Bu tur meselelerde anında kenetlenen Sındırgı halkını tebrik eden belediye başkanı Ekrem Yavaş, "İlcemizde gectiğimiz gunlerde vefat eden Savaş Ciğdem muhtarım bizleri ziyadesi ile uzdu. Olum hak ama arkasında kalanları da mağdur etmemek uzerine Sındırgı ciddi manada bir yardımseverlik orneği gosterdi. Cok kısa bir zamanda vasiyeti uzerine kendine ait olan ama satmış olduğu evin tapusunu devraldı. Muhtarlarımız başta olmak uzere butun Sındırgılılar bu konuda seferber olarak, parayı toplayarak evin tapusunun aileye verilmesini sağlamış oldu. Bu sebeple hem kaymakamımıza, hem muhtarlar derneğimize, butun Sındırgılılara hayırseverlikleri ve organizesinden dolayı sonsuz teşekkur ediyorum. Ailemize hayırlı olsun. Rabbim onları uzmeden iki evladı ile birlikte huzurlu bir şekilde yaşasınlar diliyorum" dedi.
Sındırgı son bir ay icerisinde yangında evini kaybeden yoksul aileye ev kazandırdı, tablet yardımları ile oğrencilerin yuzunu guldurdu. Bunun yanında pandemi dolayısıyla ihtiyac sahibi olan tum vatandaşlara da yardım eli uzatılmaya devam ediliyor. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı