Intel'in fikir liderliğini yaptığı Kadın ve Bilişim Gunu kapsamında tasarlanan Kadın ve Bilişim Eğitimleri projesi ilk meyvelerini vermeyebaşladı
Intel, Teknosa ve Bilge Adam işbirliği ile ucretsiz sağlanan eğitimleri başarıyla tamamlayarak yaşamlarında yeni bir pencere acan bir grup katılımcı, belgelerini, Ayşegul İldeniz ve Guler Sabancı gibi iş dunyasındaki başarıları ile kadınlarımıza ornek olan iki onemli ismin ellerinden aldılar.
İstanbul – 2005 yılında Intel ve KA.DER işbirliğiyle hayata gecirilen Kadın ve Bilişim Gunu, başarılı eğitim projelerini de beraberinde getirdi: Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın işbirliğiyle 18 Aralık 2006 tarihinde başlayan “Kadın ve Bilişim Eğitimleri” projesine katılarak bilgisayar ve internet teknolojisiyle tanışan 200’e yakın kadın, eğitimlerini tamamlayarak hayatlarında yeni bir dunyanın kapılarını araladılar.
Son donem eğitimini tamamlayan kadınlar İstanbul The Marmara Oteli’nde Intel Turkiye, Ortadoğu ve Afrika Bolge Direktoru Ayşegul İldeniz, Sabancı Holding Yonetim Kurulu Başkanı Guler Sabancı, Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dincer ve Bilge Adam Genel Muduru Hakan Cevik’in de katıldığı toplantıda katılım belgelerini aldılar.
Intel olarak, tum dunyada olduğu gibi Turkiye’de de bircok eğitim projesi uzerinde calışmalarını surdurduklerini belirten Intel Turkiye Ortadoğu ve Afrika Bolge Direktoru Ayşegul İldeniz, Intel’in gelişimci kimliği icerisinde eğitim programlarının kacınılmaz bir gereklilik olduğuna değindi. İldeniz sozlerini şoyle surdurdu:
“Gunumuzde teknoloji uretimi cok hızlı ancak uretilen teknolojiyi kullanacak bilgi ve birikim yok ise bu mesele boşa harcanan zaman ve enerjinin doğmasına neden oluyor. Bu nedenle Intel olarak eğitim programlarımızı geniş bir cercevede surdurmekteyiz. Kadınlarımızın teknolojiyle tanışmasına, bilgisayarları gunluk hayatlarında kullanmalarına cok onem veriyoruz. Bu amacla bu sene ucuncusunu duzenleyeceğimiz “Kadın ve Bilişim Gunu” kapsamında, hedefimize bir adım daha yaklaşmamızı sağlayan “Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi”ne Bilge Adam ve Teknosa ortaklığıyla devam etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu proje ile teknoloji cağında hala bilgisayarla tanışmamış, teknolojiden uzak kadınlarımıza, yaşamlarını kolaylaştıracak bilgiler aktarmayı amaclıyoruz. Egitime katilan kadınlarımıza Windows XP temel işlemler, internet ve e-posta işlemleri hakkında Bilge Adam’ın konusunda uzman eğitmenleri aracılığıyla dersler veriyoruz. Her biri artık bilgisayar kullanabilecek ve internet uzerinden bircok işlemi gercekleştirebilecek konuma geldi. Onların başarılarından dolayı gurur duyuyoruz ve daha nice başarılı projelerde bu başarıları sizlerle paylaşmayı arzu ediyoruz.”
Kadınların hayatın icinde olabilmeleri icin teknolojinin icinde olmaları gerektiğine dikkat ceken Sabancı Holding Yonetim Kurulu Başkanı Guler Sabancı teknoloji ile ilgili Intel Turkiye, Teknosa ve Bilge Adam’ın calışanlarının vizyonları ile hayat bulan Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi’nin destekcisi olduğunu soyledi. Bir ayda 200 kadının eğitim gorduğunu vurgulayan Sabancı “ Bu proje kartopu gibi buyuyecek. Turkiye’nin diğer illerinde de aynı şekilde devam etmesini arzu ediyorum” dedi.
Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dincer toplantıda yaptığı konuşmada, Turkiye’nin ilk ve en yaygın teknoloji perakendecisi olarak Teknosa’nın eğitici ve bilgilendirici calışmalara verdiği onemin altını cizdi. Altı yıl once kişileri teknoloji ile buluşturarak kulturel ve sosyal yaşama teknoloji ile katkıda bulunma hedefiyle yola cıktıklarını belirten Dincer, bugun 43 ildeki 153 Teknosa mağazası ile sektor lideri dev bir teknoloji zinciri haline geldiklerini soyledi.
Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın buluştuğu Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi’nin kadınlar icin kacırılmayacak bir fırsat olduğuna değinen Dincer, “Herkes icin teknoloji felsefesine inanan bir firma olarak kadınlarımızı Taksim mağazamızda ağırlamaktan ve onları teknolojiyle tanıştırmaktan buyuk mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki Turk kadını teknolojinin oneminin ve sunduğu fırsatların bilincinde. Kadınlarımızın projeye bu kadar yoğun ilgi gostermesi ve başvuru sayısının yuksekliği de bunun bir gostergesi. Teknolojik gelişmeleri takip edemeyen kadın, hayatını kolaylaştıracak bilgi ve deneyimlerden de mahrum kalmış oluyor. Bu nedenle Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın ortaklaşa duzenlediği bu program kadınlarımız icin kacırılmayacak bir fırsat, ufuklarını genişletecek bir eğitim seferberliğidir. Eğitimlere katılarak yaşamlarında teknolojiye yer vermek isteyen tum kadınlarımıza teşekkurlerimi sunuyorum” dedi.
Projenin eğitim kanadını oluşturan Bilge Adam Genel Muduru Hakan Cevik, modern Turkiye’nin asıl yuzunu bilgili ve teknolojiyi kullanabilir kadınların oluşturacağını belirterek, proje ortaklığından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Cevik, “Bilge Adam olarak toplumumuza değer katacak projelere ortak olmaktan ve birikimlerimizi aktarmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi’nin Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın oluşturduğu doğru bir ortaklıkla daha buyuk başarılara ulaşacağına inanıyorum. 1997’den bu yana surdurduğumuz BT alanındaki eğitim misyonumuzun merkezinde, yuksek kalitede eğitimlerle hem bireylerin kariyer gelişimlerini hem de kurumların kuresel rekabet gucunu artırmak hedefi yer alıyor. Turk bilgi toplumunun gelişimi icin dijital okur-yazarlığı ve BT kullanımını bireyler ve kurumlar arasında artırmanın yolu bilişimi desteklemek ve bilişim eğitimlerini yaygınlaştırmaktan gecmektedir. Intel ve Teknosa ile gercekleştirdiğimiz “Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi” suresince vereceğimiz temel bilgisayar eğitimleriyle kadınlarımızı teknolojiyle tanıştırmak ve her yıl 10 bin’e yakın bireyin yanı sıra, kadınlarımızın da kişisel gelişimine katkıda bulunmayı istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Eğitimin ardından sertifikalarını alan kadınlar, tanıştıkları bilgisayar ve internet dunyası ile yaşam sınırlarının genişlediğini bu eğitimlerden herkesin yararlanması gerektiğini ifade ettiler.
alıntı
200 Kadın Daha Bilgisayar Okuryazarı Oldu
Kadınca0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- 200 Kadın Daha Bilgisayar Okuryazarı Oldu