Mersin Valiliğinden, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in iddialarına yonelik yapılan acıklamada, "Milletvekili, Sayıştay raporunu carpıtarak, kişi ve kurumları karalamak ve yıpratmak amacıyla yalan ve yanlış ithamlarda bulunmuştur" denildi.
Mersin Valiliğinden yapılan acıklamada, CHP Milletvekili Alpay Antmen'in sosyal medya hesabında 21 Aralık 2020 tarihinde yaptığı paylaşımda, valilik tarafından ihalelerde, 'Adrese teslim ihale vermek icin firmaların yeterlilik belgelerinin incelenmediği' yonunde ithamda bulunulduğu hatırlatıldı.
Milletvekilinin, 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporunun butununu incelemiş olsaydı, 'Denetim goruşu' başlıklı 6'ncı maddesinde, 'Mersin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 2019 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve ekte yer alan, gecerli finansal raporlama cercevesi kapsamındaki mali rapor ve tabloların, 'denetim goruşunun dayanakları' bolumunde belirtilen hesap alanları haric tum onemli yonleriyle doğru ve guvenilir bilgi icerdiği kanaatine varılmıştır' denildiğini goreceği kaydedilen acıklamada, ayrıca rapor kapsamında herhangi bir kamu zararına da yer verilmediği ve sorgu acılmadığı vurgulandı.
Danıştay Birinci Dairesinin 21 Ekim 2009 tarihli ve E.2009/1123 ve Karar 2009/1440 sayılı kararında, 'Doğrudan temin usulunun bir ihale usulu olmaması nedeniyle, işin yapılması icin teklif verenlerin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 11'inci maddesinde duzenlenen yasaklılar kapsamına girip girmediğine ilişkin bir inceleme yapılmasına hukuken olanak bulunmadığı hakkında' karar verildiği hatırlatılan acıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Danıştay'ın bu kararına rağmen yine de doğrudan temin usulu ile yapılan alımlarda alım yapılacak gercek veya tuzel kişinin Kamu İhale Kurumunun internet sayfasındaki yasaklılar listesinde bulunup bulunmadığı kontrol edilmektedir. Sayıştay Raporunun, 'Denetim goruşunu etkilemeyen tespit ve değerlendirmeler' başlığı altında bulunan değerlendirmelerden alıntılanan iki madde de sanki usulsuzluk varmış gibi gosterilmeye calışılmış ise de raporun hicbir yerinde buna dair bir hukum bulunmamaktadır. Milletvekili, Sayıştay raporunu carpıtarak, kişi ve kurumları karalamak ve yıpratmak amacıyla yalan ve yanlış ithamlarda bulunmuştur." - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı