Gubretaş Altın Madeni icerisinde bugun 3,5 milyon ons değerinde altın bulundu! Yaklaşık 6 milyar dolar yani 46 milyar TL değerindeki altın madeni hissedarlar ve vatandaşlar arasında buyuk yankı uyandırdı. Bunun ardından Gubretaş kimin ve Gubretaş Hissedarlar kimlerdir soruları sıkca sorulmaya başlandı. Oğuzhan Şahinkaya da Gubretaş hissedarları arasında yer almaktadır.
[h=3]GUBRETAŞ KİMİN?[/h]GUBRETAŞ (Gubre Fabrikaları Turk A. Ş.) yuzde 75,95'i Turkiye Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait bir şirkettir. Kalan kısmının yuzde 8,76'sı Oğuzhan Şahinkaya'ya, yuzde 15,29'luk kısmı ise halka acık ve diğer kişilere aittir. Gubretaş kimin sorusunda hissedarlar arasında Oğuzhan Şahinkaya buyuk dikkat cekmektedir.
[h=3]OĞUZHAN ŞAHİNKAYA KİMDİR?[/h]Oğuzhan Şahinkaya, Bursalı bir iş adamıdır ve eğitimci kimliğiyle goz onundedir. Kendisi gibi eğitimci olan Rasim Şahinkaya ve Nebahat Şahinkaya'nın oğludur. Eğitim hayatında başarılı olan Oğuzhan Şahinkaya, ilk olarak Boğazici Universitesi Elektrik Elektronik Muhendisliği bolumunde Lisans yapmış ve daha sonra Uludağ Universitesi Matematik bolumunde Yuksek Lisans yapmıştır. Kariyerinde de eğitime buyuk maddi ve manevi destek olan Oğuzhan Şahinkaya, Bursa Şahinkaya Hexagon Koleji ve Ozel Şahinkaya Eğitim Kurumları'nın kurucusu ve sahibidir. Oğuzhan Şahinkaya Gubretaş'ın yuzde 8.76'lık oranının da hissedarıdır. Sahip olduğu eğitim kurumlarının yanı sıra "Şahinkaya Eğitim Vakfı" ve "The Kids Changing The World Charity" gibi kuruluş ve organizasyonların da kurucusudur. Oğuzhan Şahinkaya hayatını eğitime adamış bir iş adamıdır.