Bursa'da, "arkadaşlarının yanına gittiğini" belirterek evden ayrılan ve kendisinden 4 gundur haber alınamayan Muhammed Ali Aydın (19), arkadaşı H.A.'nın (20) evinde olu bulundu. İlk belirlemelere gore Aydın'ın silahla bacağından vurulduğu tespit edildi.
Olay, saat 15.00 sıralarında merkez Yıldırım ilcesi, 75. Yıl Mahallesi 4.Yeşil Sokak'ta 3 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Gectiğimiz Cumartesi Muhammed Ali Aydın, arkadaşlarının yanına gittiğini soyleyerek evden ayrıldı. 4 gundur Aydın'dan haber alamayan ailesi ve arkadaşları, Muhammed Ali Aydın'ın yanına gittiği arkadaşı H.A.'nın evine baktı. Aydın'ın arkadaşları dakikalarca kapıyı calmasına rağmen acan olmayınca, binanın ust katında oturanlardan yardım istendi.
Komşuların yardımıyla H.A.'nın evine, arka pencereden giren 3 arkadaş, Aydın'ı evdeki koltuğun uzerinde hareketsiz yatarken buldu. Arkadaşları, uyandırmaya calıştıkları Aydın'ın nefes almadığını fark edince durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk incelemede Aydın'ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Olay yerine gelen şahsın ağabeyi Hasan Aydın, 'boyle olacağını biliyordum. Cok uyardım ama dinletemedim. Hic uğruna gitti kardeşim' diyerek sitem etti.
Cesedi bulan gencler gozaltında
Aydın'ın cesedini inceleyen polis ekipleri, kıyafetlerde kan izlerine rastlayınca konuyla ilgili Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekiplerine ve Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verdi. Vucudunda herhangi bir yaralanma olup olmadığını kontrol eden sağlık ekipleri, Aydın'ın silahla kasığından vurulduğunu tespit etti. Polis, Aydın'ı olduren kişi ya da kişilerin yakalanması icin soruşturma başlatırken, cesedi bulan 3 arkadaşını da gozaltına aldı. - BURSA