Şırnak'ta 3 kişinin olduğu kazada acı detay: "Gunduz git, dikkat et dedim"
GAZİANTEP - Şırnak'ın Beytuşşebap ilcesinde aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada olenlerden Uzman Cavuş Serhat Onal, kızı ve eşinin, 3 gun once goruştuğu ailesine acı haber ulaştı. Onal ve ailesi ile en son goruşen komşusunun ise Onal'ı, gunduz gitmesi ve yavaş gitmesi konusunda uyardığı ortaya cıktı.
Gaziantep'teki baba ocağından izin donuşunde gorev yeri Şırnak'ın Beytuşşebap ilcesine giden Uzman Cavuş Serhat Onal, Eşi Gulay Onal ve cocuğu Adil Efe Onal'ın cansız bedenleri Habur Cayına ucan otomibilin icerisinden cıkarılmıştı. Eşi ve bebeği ile birlikte aynı kazada hayatını kaybeden Uzman Cavuş Serhat Onal'ın en son 3 gun once goruştuğu annesinin evine acı haber ulaştı. Haberin ardından koyde buyuk huzun hakim oldu. Jandarma ekipleri ve sağlık ekiplerinin de hazır beklediği mahallenin Muhtarı Ali Kocak, "15 gunluk izne gelmişti. En son vedalaştığında 2 gun Gaziantep'teki kayınvalidesinde kalacağını sonra da goreve doneceğini soylemişti.Bu gun de gecirdiği kaza sonucu Beytuşşebap'ta kendisi, eşi ve cocuğu vefat etmiş. Haberini yeni aldık, cok uzulduk, cok acı bir durum.Yaklaşık 4 yıl once uzman cavuş olmuştu, ikinci gorev yeri. İlk gorev yeri Giresun, ikinci gorev yeri Şırnak olmuştu. Şırnak'a gideli ise 1 yıl olmadı daha" diye konuştu.
En son goruştuğu komşusu uyarmış
Serhat Onal'ı cok sevdiğini ısrarlı davetleri sonucunda olaydan 3 gun once Onal, eşi ve cocuğunu evinde ağırladığını anlatan Mehmet Tatarhan, Onal ve ailesi ile yaşadığı Hanağzı Mahallesi'nde son goruşen kendisi olduğunu ifade etti. 3 gun once akşam saatlerine kadar kendisi ile sohbet ettiklerini anlatan Tatarhan, akşam 22: 30 sıralarında ise Onal ve ailesini yolcu ettiklerini belirtti. Kendisini gunduz yola cıkması ve hızlı gitmemesi konusunda uyardığını da belirten Tatarhan, "Beni aradı sohbet etmek istedi.Başka işler cıkınca goruşemedik, ısrarlı davetlerim ile izni bitmeden yani 3 gun once geldi evimize sohbet ettik. Gece saat 22: 30'a kadar oturduk, cay kahve ictik. cocuğu ile cocuklarımız oynadı. Sohbet ettik. Kendisine 'Gunduz git, tehlikeli, yavaş git' dedim. 'tamam abi' dedi. 'Zaten bir yılım kaldı, yazın tekrar goruşuruz' dedi. Araclarına bindiler gittiler. Cok iyi bir cocuktu, efendiydi. Bu gun oğlen 12: 00 sıralarında acı haberi aldık. Yıkıldık. En son koyde benim goruşmem, benim icin daha acı oldu. Beraber sohbet ettik, şakalaştık. 22: 30'da yolcu ettik" diye konuştu.
Serhat Onal'ın 3 kardeşinin daha bulunduğu bir kardeşinin ise polis olduğu oğrenilirken, babası Adil Onal'ın ise gece bekcisi olduğu, 14 Şubat 2012 yılında İslahiye'de Adliye lojmanlarında nobet tutarken av tufeğiyle vurularak oldurulduğu oğrenildi.