22 Kasım 2020 tarihinde yapılan KPSS ortaoğretim sınav sonucları cok merak ediliyor. Her gun binlerece vatandaşın araştırdığı sınav sonucları hakkında merak edilenleri sizler icin derledik.
[h=3]KPSS ORTAOĞRETİM SINAV SONUCLARI NE ZAMAN ACIKLANACAK?[/h]15-30 Eylul 2020 tarihlerinde başvuruları alınan ve 22 Kasım 2020 tarihinde 188 merkezde gercekleştirilen KPSS ortaoğretim sınav sonuclarının acıklanma tarihi 24 Aralık olarak duyuruldu.

Adaylar 24 Aralık'ta acıklanacak olan sınav sonuclarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile OSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından oğrenebileceklerdir. Sınav Sonuc Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gonderilmeyecektir. Sonuc bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuc bilgileri adaylara tebliğ hukmundedir.
[h=3]KPSS SINAV SONUCLARI DEĞERLENDİRMESİ[/h]Sınavda yer alan her test kendi icinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, orneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dortte biri cıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.
Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test icin yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test icin standart puan hesaplanmayacaktır. Buna gore bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi icin Genel Yetenek ve Genel Kultur testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.
Genel Yetenek ve Genel Kultur testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları icinde Genel Yetenek ve Genel Kultur testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara gore, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday icin herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi icin bu adayın soz konusu ASP'nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.
Sınavdan sonra OSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak gecerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.