Avukat Kudbedin Kaya'nın, bir restoranda otururken silahlı saldırı sonucu oldurulmesine ilişkin 2'si firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bakırkoy 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bir tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada tanık olarak dinlenilen Medet Kaya, Kudbedin Kaya'nın kardeşi olduğunu, 2012'den beri birlikte calıştıklarını, ağabeyinin Naci Şerifi Zindaşti dışında husumetlisinin olmadığını soyledi.
Medet Kaya, "Orhan Unğan'ın avukatlığını yaptığı icin Zindaşti ağabeyimi oldurmekle tehdit ediyordu. Zindaşti ağabeyime 'ozel tetikci gondereceğim' şeklinde haber gonderiyordu. Ağabeyimi, kardeşlerim ve akrabalarımla koruyorduk. Olay gunu ben de restorandaydım. Ağabeyimin ozel misafirleri olduğu icin yanında değildim. Şapkalı biri ateş etti, peşinden koştum. Bana da ateş etti. Kendimi korumak icin arabaların yanına saklandım. Şofor de koşmaya başladı, saldırgan ona da ateş etti." dedi.
Tanık Kaya, saldırganın olayın ardından kendisini bekleyen bir araca binerek uzaklaştığını ifade ederek, "Uzun boylu zayıf biriydi. Ateş ederken goz goze geldik. Olaydan sonra polisler bana bu kişinin fotoğrafını gosterdi. Yuzunu teşhis ettim ancak kimliği bilinmiyor." diye konuştu.
Diğer tanık Şiyar Bicer de Kudbedin Kaya'nın şoforluğunu yaptığını, olay gunu Kaya'yı restorana bıraktığını, kendisinin de kapıda beklediğini anlattı. Bicer, silah sesi duyduklarında Kaya'nın vurulduğunu gorduğunu, ateş eden kişinin peşinden gittiğini ancak bu kişinin kendisine de ateş ettiğini aktardı.
Kudbedin Kaya'nın ailesinin avukatı, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesinde Naci Şerifi Zindaşti hakkında acılmış bir dava daha olduğunu belirterek, iki dosyanın birleştirilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, firari sanıklar Naci Şerifi Zindaşti ve Hasan Cataltaş hakkındaki yakalama emrinin devamına, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesinden Naci Şerifi Zindaşti ile ilgili iddianamenin istenmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
İddianameden
Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, avukat Kudbeddin Kaya'nın, 21 Ekim 2017'de Bakırkoy'deki bir restorandayken siyah şapkalı, eldivenli, kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından kulağının arkasında isabet eden kurşunla vurularak hayatını kaybettiği belirtiliyor.
İddianamede, Naci Şerifi Zindaşti ile Orhan Unğan ve İlhan Unğan'ın husumetli oldukları, bu husumet sonucunda Buyukcekmece'de Devrim Oztunc ve Arzu Zindaşti'nin oldurulduğu ifade ediliyor. İddianamede, bu olayı gercekleştiren kişiler ile İlhan Unğan'ın da oldurulduğu hatırlatılıyor.
Kudbedin Kaya'nın Bakırkoy 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyada Orhan Unğan'ın avukatı olduğu ve bir duruşmada olduruleceği riskinin olduğuna dair beyanda bulunduğu, bundan 11 gun sonra silahlı saldırıda hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, sanık Naci Şerifi Zindaşti'nin kimliği tespit edilemeyen biri kadın, biri erkek iki kişiye cinayeti azmettirdiği, diğer sanıkların da kimlikleri tespit edilemeyen bu kişilere eylemi rahat gercekleştirmeleri icin sahte belgeler hazırladıkları, bu belgelerin de Zindaşti'nin yonlendirilmesiyle verildiği anlatılıyor.
İddianamede, maktul Kudbedin Kaya'yı olduren kişilerin profesyonel olduğu, olay yerinden kactıktan sonra kıyafetlerini değiştirdikleri, kullandıkları calıntı ve sahte plakalı aracı terk ettikleri ifade edilerek, arac ve icindeki belgelerde yapılan incelemelerde, bazı sanıkların parmak izlerinin bulunduğu, aralarında HTS kayıtları ve olayla ilgili mesajlaşmaların yer aldığı aktarılıyor.
İddianamede, firari sanık Naci Şerifi Zindaşti'nin "tasarlayarak oldurmeye azmettirme", "resmi belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suclarından ağırlaştırılmış muebbet ile 2 yıldan 8 yıla kadar, diğer 10 sanığın ise "tasarlayarak oldurmeye yardım etme" ve "resmi belgede sahtecilik" suclarından ayrı ayrı 17 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına carptırılması isteniyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Melike Gallenkuş