TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 21 Aralık Turkce Eğitim Gunu dolayısıyla gercekleştirdiği Kuzey Makedonya ziyaretinin ikinci gununde başkent Uskup'teki temaslarını surdurdu.
Şentop ve beraberindeki heyet, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat ve Anayasa Mahkemesi uyeleriyle bir araya geldi.
Uskup'un icinden gecen Vardar Nehri'nin iki yakasını birleştiren ve şehirdeki en onemli Osmanlı eserlerinden olan Taşkopru'yu de gezen Şentop, daha sonra tarihi Eski Uskup Carşısı'nı ziyaret etti.
Eski Uskup Carşısı ziyaretinde halkın buyuk ilgisiyle karşılaşan Şentop ve beraberindeki heyet, sık sık durarak cevredekilerle sohbet etti. Şentop, bir esnafın cay davetini de geri cevirmedi.
Carşının ardından Makedonya Turk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğini (MATUSİTEB) de ziyaret eden Şentop'a MATUSİTEB Genel Başkanı Husrev Emin tarafından hediye takdim edildi.
TBMM Başkanı Şentop, Kalkandelen şehrindeki Uluslararası Maarif Okullarında duzenlenecek Turkce Eğitim Gunu programına da katılacak.
Başkent Uskup'te dun yapılan 21 Aralık Turkce Eğitim Gunu programına katılan Şentop, dun ayrıca Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Meclis Başkanı Talat Caferi ve Başbakan Zoran Zaev ile goruşmeler yapmıştı.