Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, "3 bin 100 lira olmalı asgari ucret. Bunun altında bir asgari ucreti gercekci bulmuyoruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıcdaroğlu, konuşmasında 2021 yılı butcesinin işciye, emekliye, esnafa, manava, bakkala, sanayiciye, sokak esnafına, memura hicbir şey verilmediğini soyleyerek, butcenin tefecilere hizmet etiğini iddia etti. Kılıcdaroğlu, Trabzonspor eski teknik direktoru Ozkan Sumer'i kaybettiklerini hatırlatarak, Trabzonspor camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

Kılıcdaroğlu, Covid-19 salgınına yonelik alınan onlemleri yonetemediklerini savunarak, "Esnafa, sanayiciye, kuryeciye, bakkala, kahveciye faydamız olun dediler, program acıkladılar işin ta en başında. 'Otelde konaklar ve ucakla seyahat ederseniz KDV'yi yuzde 18'den yuzde 1'e indirdik'. Hayattan bu kadar kopmuş bir anlayış. Yardım edeceklerine vatandaşa IBAN numarası verdiler, 'ne olursun bize yardım et' dediler. Bir hukumet, salgın bir hastalık doneminde, bana dunyadan bir ornek gostersinler, vatandaşına yardım etmek icin vatandaşından yardım dileniyor. Sen vatandaşına yardım edeceksin. Nereye gitti bu para? Kovid-19 deyince bir esnafın cumlesi artık tarihsel bir cumle haline geldi. '40 yıldır bu devlete vergi oduyorum, bana 40 gun bakamadı' diye. 5 maskeyi dağıtamayan, dağıtmayı yonetemeyen bir siyasal iktidarın Turkiye'yi yonetmesi mumkun değil" ifadelerini kullandı.
Asgari ucretin 3 bin 100 lira olması gerektiğini soyleyen Kılıcdaroğlu, "Net vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım dedik. Asgari ucret ortalama ucrete donmuş. Asgari ucretten hangi vergiyi alacaksın? Zaten vatandaş gecinemiyor. Tasarruf yapacaksın once. Bunlar yapılmıyor. Sıra asgari ucrete gelince para yok! 3 bin 100 lira olmalı asgari ucret. Bunun altında bir asgari ucreti gercekci bulmuyoruz" dedi.
Kılıcdaroğlu şoyle konuştu:
"Uşak'ta 30 Universite oğrencilerini hangi gerekceyle cırılcıplak arıyorsunuz. Bunun yalan olduğu ifade edildi ama gercek olduğu cıktı ortaya. Bu yonetmeliğin kaldırılması icin elli sefer caba sarf ettik. Şimdi siz bu hareketinizle universitedeki kız cocuklarını kazanacağınızı mı duşunuyorsunuz. Eğer cıplak aramayı kaldırırlarsa biz her turlu destek vermeye hazırız. CHP kanun teklifi verdi reddedildi, olabilir. Siz hazırlayın, biz destek vereceğiz."
Kılıcdaroğlu, Beşiktaş saldırısında hayatının kaybeden vatandaşın ailesinin 121 lira aylık aldığına yonelik iddialara, "Değerli arkadaşlarım ben butce goruşmelerinde Beşiktaş saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını dinleyelim demiştim. Bir şehit babamız 121 lira maaş alıyorum dedik, dile getirdik. Bana itiraz edildi. İtirazı yapan AK Parti milletvekili Oznur Calık'tı. Turkiye Cumhuriyeti Sosyal Guvenlik Kurumu'nun raporu burada. Şimdi acaba AK Parti'nin değerli milletvekili bana bu bilgiyi yanlış bilgiyi kim verdi diye hesabını soracak mıdır? ya da bu yanlış bilgi ile beni aldattılar, meğerse 121 lira aylık bağlamışız bir şehidin babasına diyorsa, şehitlerin yakınlarından ozur dilemelidir" şeklinde konuştu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı