Kahramanmaraş'ın Afşin ilcesinde ciftci baba oğul, yem bitkisi ektiği arazilerini daha verimli kullanmak ve gelir elde etmek amacıyla gul dikimi yaptı.
İlceye bağlı Karagoz Mahallesi'nde ciftcilik yapan baba Mehmet ve oğlu Enes Şahin gelir elde edemediği icin uretim yapmayı bıraktığı araziyi Isparta'dan temin ettikleri gullerle bahceye donuşturmek icin calışma başlattı.
Bu kapsamda 20 donumluk araziye gul fidelerini diken baba ve oğul, urunlerinin hasadını yapmak icin gun sayıyor.
Ciftci baba ve oğlunu ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Guven, belediye olarak gul ve lavanta yetiştiren ciftcilere destek olacaklarını belirtti.
İlcedeki kırac toprakların tıbbi ve aromatik bitkilerle hayat bulmasını istediklerini belirten Guven, şunları kaydetti:
"İlcemizdeki tarım arazilerinde kırac olduğu ve gerekli verim sağlanamadığı icin uretim yapılamıyor. Bizler ozellikle bu kırac topraklara talibiz. Ekilmeyen ve uretim dışı kalan toprakların aromatik bitkilerle hayat bulmasını istiyoruz. Ciftcilerimizin bu verimsiz toprakları ekmeleri ve emeklerinin karşılığını almaları icin belediye olarak aromatik bitki uretimi konusunda ornek olmak icin calışmalar yapıyoruz. Alternatif urunlerle yerel ekonominin canlanmasını istiyoruz. Gul de kozmetik ve ilac sanayide cok onemli bir bitki."
Baba Şahin de diktikleri gullerin hasadını yapmak icin sabırsızlandıklarını ifade ederek, "İlcemizde boyle bir calışma yapacağımızı başkanımıza ilettik ve kendisi bizlere destek olacağını belirtti. Guzel bir işe başladık. İnşallah ilkbaharla birlikte 20 donumluk alana ektiğimiz gul fideleri yeşerecek ve gul vermeye başlayacak." ifadesini kullandı.
Oğul Şahin ise boş kalan arazilerini gul bahcesine donuşturerek değerlendirmek istediklerini belirterek, bu kapsamda gul diktiklerini anlattı.
Daha once ektikleri yem bitkisinden gelir elde edemediklerini ifade eden Şahin, oluşturdukları gul bahcesinden hatrı sayılır bir gelir elde etmeyi amacladıklarını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sinan Doruk