Kocaeli'nin İzmit ilcesinde 23 yıldır avukatlık yapan 2 cocuk annesi avukat Muzeyyen Yılmaz, aylardır eski muvekkilinin tacizine maruz kaldığını, cep telefonu numarasının erotik urun satışı yapılan iş yerlerinde dağıtıldığını soyledi.
Kocaeli'nin İzmit ilcesinde 23 yıldır avukatlık yapan 2 cocuk annesi Muzeyyen Yılmaz, aylardır eski muvekkilinin tacizine maruz kaldığını belirtti. Avukat Muzeyyen Yılmaz, olayın 1.5 yıl once hukuk fakultesinden arkadaşı olan bir tanıdığının, eski eşi tarafından kendi oz oğluna istismarla suclanan H.C. adlı bir yakınının avukatlığını ustlenmesini istemesiyle başladığını soyledi. Zaman icerisinde şahsın fazla samimi ve yakın tavırlardan rahatsız olduğunu anlatan Yılmaz, muvekkili ile arasına mesafe koymaya calıştığını, ardından da duruşmalara eşi ve yardımcılarını goturmeye başladığını anlattı. Yılmaz, rahatsızlıklarının artması sonucu Temmuz ayında davadan cekilme kararı aldığını, davadan cekilmesi ile muvekkil H.C'nin rahatsız edici davranışlarının arttığını, cevresini de rahatsız etmeye başladığını ifade etti. Bir hukukcu olarak olayı adli mevkileri taşıyan Avukat Muzeyyen Yılmaz, savcının tutuklama talebini hakimin reddettiğini soyledi.

"Oğluma bile ulaşıp Instagram'dan yazı yazmış"
Avukat Muzeyyen Yılmaz, H.C'nin sosyal medya uzerinden oğluna mesaj attığını soyleyerek, "Gecer gider dedim ama bitmedi. En son oğluma bile ulaşıp Instagram'dan yazı yazmış. Artık urkuyorum, korkuyorum. Hakimin, tutuklamama kararı vermemesinin sebebi, katalog suclardan olmaması olduğu iddia ediyor" dedi. "Yedi aydır her gun tehdit, taciz ediliyorum" diye devam eden Yılmaz, "Bilişim sucu işleyen birine ev hapsi verilmesi de buyuk garabet. Aynı suclara evdeyken de devam ediyor cunku. Ustelik ev hapsine de uymadı. Bu kişinin tutuklanması gerekiyor" dedi.
"Erotik shoplara benim numaramı vermiş"
H.C'nin erotik shoplara numarasını dağıttığını soyleyen Yılmaz, "Erotik shoplara benim numaramı vermiş, mailler gondermiş, gunde 30 şirket beni aradı. Ben artık telefonumu kullanamıyorum. Ben numaramı değiştirmek istemiyorum bu adam yuzunden, beni 10 yıllık muvekkilim bile bulabiliyor. Değiştirsem de baroyu arayıp oğrenir. Ben telefonumu 17.00'den sonra ucuş moduna alıyorum, boyle bir hayat olabilir mi? Savcı bey 3 kere tutuklama istemesine rağmen Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimi surekli reddetti. 'Katalog suclardan değil, olculebilir ev hapsi yeterli' diyerek. Ev hapsinden kacmış, yurt dışına gitmeye calışırken yakalanmış, avukatı da bunu kabul ediyor. Tutuklanması gerekiyor bu adamın artık" diye konuştu.
"Can guvenliğim yok"
Can guvenliğinin kalmadığını soyleyen Yılmaz, "Ben evli, iki cocuk annesi kadınım. Benden ne istediniz? Bana bu davayı gonderen arkadaşım bu olaydan sonra telefonlarımı engelledi. İstanbul'da avukat mı yoktu? Ben onu da şupheli olarak gosterdim artık. Ağlıyorlardı, davayı getirirken neredeler şimdi? Ben baroya girerken yapmadığım şeyin utancını yaşıyorum, insanlar şupheyle yaklaşıyor. Benim can guvenliğim yok illa olunce mi ceza vereceksiniz" şeklinde konuştu.
"Kocaeli Barosu bana sahip cıkmadı"
Kocaeli Barosunun kendisine sahip cıkmadığını savunan Avukat Muzeyyen Yılmaz, "Ben mesleğimi yaptığım icin yani muvekkil tarafından mağdur edildim, herhangi biri tarafından değil. Ama baro, bana sahip cıkmadı" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı