Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşayan Hakkarili oğrencilere dağıtılmak uzere 850 tablet bilgisayar gonderildi.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan acıklamaya gore, bakanlık tarafından gonderilen tablet bilgisayarlar, duzenlenen programla İlce Milli Eğitim Mudurleri ile okul mudurluklerine teslim edildi.
İl Milli Eğitim Muduru Bilal Gur, tablet bilgisayarların Milli Eğitim Bakanlığının planladığı dağıtım stratejisi cercevesinde ilce mudurlukleri ve okul yonetimleri tarafından en kısa surede oğrencilere ulaştırılacağını soyledi.
Eğitim faaliyetlerine katkılarından dolayı Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'a teşekkur eden Gur, şunları kaydetti:
"Bakanlığımız tarafından tedarik edilerek ilimize gonderilen tablet bilgisayarları, resmi veriler doğrultusunda oluşturulan oncelik sırasına gore ihtiyac sahibi oğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Teslim edilen tabletlerin icinde oğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları icin ihtiyac duyacakları aylık 25 GB'ye kadar internet paketi de yer alacak. Elbette dağıtımlar bununla sınırlı kalmayacak. EBA portalını kullanma ve canlı derslere katılım konusunda cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan cocuklarımız icin yerel yonetimler, ozel sektor kuruluşları, sivil inisiyatiflerin destekleri devam ediyor. Katkıda bulunan tum hayırseverlere şukranlarımı sunarım."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sayim Harmancı