Kırşehir'in ceviz, pekmez, koftur gibi yoresel urunlerin satılacağı dinlenme tesisi hizmete girdi.
Kırşehirli olan AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan'ın Ankara-Kayseri kara yolu uzerindeki Kırşehir Kındam Kavşağı'nda actığı tesiste ulusal bir kofte markasıyla kuruyemiş şirketi faaliyete başladı.
Turan, burada gazetecilere yaptığı acıklamada, gunde yaklaşık 15 bin aracın gectiği ve 18 ili batıya bağlayan Ankara-Kayseri kara yolunun Kırşehir'den gecen bolumunu daha iyi bir şekilde değerlendirmek icin dinlenme tesisini hizmete actıklarını ifade etti.
Tesiste ulusal bir kofte markası, Kırşehir'in pekmez, ceviz, koftur gibi yoresel urunlerinin satılacağı kuruyemiş firması ve oto yıkama merkezinin hizmet vermeye başladığını belirten Turan, yaklaşık 40 kişinin istihdam edildiğini, yeni acılacak iş yerleriyle calışan sayısının 150'ye kadar cıkacağını aktardı.
Acılan tesiste yoresel urunlerin tanıtımı ve satışına onem vereceklerini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:
"Bizim burada onceliğimiz Kırşehir'in urunlerini pazarlamak. Kaman cevizimiz meşhur. Badem ile ilgili şehrimizde girişimlerimiz var. Benim ozellikle uzerinde durduğum Kırşehir pekmezi. Bununla ilgili olarak ceşitli yerlerle goruşmeler yaptım. Sadece Kırşehir'de değil internet uzerinden Turkiye genelinde şehrimizin urunlerini pazarlamayı planlıyoruz. Kırşehir'in pekmezini Turkiye genelinde duyurmak istiyorum. Esnaf odalarımız ve diğer oda başkanlarımızla da goruştuk. Koylerde uretilen Kırşehir pekmezini yapanlarla her zaman goruşmeye hazırız. Koylerden arkadaşlar geldiler, goruştuk. Tonlarca pekmez alacağız, bunun garantisini de vereceğiz. Kırşehir'e gelen bir misafir giderken Kırşehir pekmezini, kofturunu, cevizini almadan gitmesin istiyoruz."
Turan, tesisteki kuruyemiş firmasının bir şubesini de Ankara'da acmayı planladıklarını, Kırşehir'in yoresel urunlerinin burada da satılacağını dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serkan Guner