Sivas'ta yaşayan ve onemli projelere imza atan ciftciler duzenlenen torenle 8 ayrı kategoride odullendirildi.
Sivas Valiliği koordinesinde gercekleştirilen '300 Fikir 300 Proje' kapsamında Tarıma Değer Katanlar Odul Toreni gercekleştirildi. Muhsin Yazıcıoğlu Kultur Merkezi'nde yapılan programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Protokol uyeleri, ilce Ziraat Odası Başkanları ve ciftciler katılım gosterdi. Toren saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından odul almaya hak kazanan projelerin iceriklerinin anlatıldığı video gosterimi izleyicilere sunuldu. Ciftciler hububat, patates uretimi, pancar uretimi gibi 8 ayrı kategoride odullendirildi. Sivas Devlet Turk Halk Muziği Korosu salondakilere turku soyleyerek muzik şoleni yaşattı.
Programda konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, " Bu toprakları yurt haline getirenler, o koca yurekleriyle nasırlı elleriyle nasıl bir fark ettirdiklerini değer urettiklerini gostermek icinde ve değer uretenlere değer vermemiz vefalı olmamız duşuncesiyle bu vatandaşlarımızı bu coğrafyayı anlamlı hale getiren kıymetli ciftcilerimizi odullendirelim dedik. Bunu cok onemsiyorum. Burada tum Sivas ciftcisini sizin şahsınızda burada odullendiriyoruz, anlamlı hale getiriyoruz. Varlıklarını, nasıl manalı bir iş yaptıklarını da gostermiş olacağız. Ben katılımınızdan dolayı hepinize teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise konuşmasında, " Sivas'ımızda Tarım İl Mudurluğumuzun koordinesinde cok guzel işler yaptık. İl Mudurunu ve ekibini tebrik ediyorum. Ayrıca bu başarıda etkisi olan İl Ozel İdaremiz kaynak aktarma noktasında, İl Genel Meclisimiz ve hepsinden onemlisi Sayın Valimize uretim ve istihdam odaklanan bir yonetim anlayışı olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da guzel projeler cıkıyor. İnşallah biz kamu kurumları olarak, yerel yonetimler olarak uzerimize ne duşerse ben Sivas merkez il Belediye Başkanı olarak yetkimizin ve mevzuatın bize verdiği yetki noktasında da uretim ve istihdamı destekleme noktasında butce planlamasını, yonetim anlayışımızı ve yatırım planlamasını da bu doğrultuda yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS