Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), İsvicre'deki Dunya Futbol Muzesi kaynaklı şupheli işlemler nedeniyle eski başkanı Sepp Blatter hakkında suc duyurusunda bulundu.
FIFA'dan yapılan acıklamada, Zurih kentinde 2016 yılında acılan muze binasının restorasyonu icin birliğin 140 milyon İsvicre frangı harcadığı belirtildi.
Blatter doneminde yapılan kira anlaşması gereği, FIFA'nın 2045 yılına kadar 360 milyon İsvicre frangı daha odeyeceği ve projenin maliyetinin 500 milyon İsvicre frangını bulacağı vurgulandı.
Projedeki maliyetler hakkında denetim yapıldığı kaydedilerek, "Bu denetim, yetkili makamlarca soruşturulması gereken ve suc unsuru oluşturabilecek şupheli durumlar ile yonetim hatalarını ortaya cıkarmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Muze binası icin yapılan anlaşmada dahli bulunan Blatter ve diğer isimler hakkında savcılığa suc duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Eski FIFA Başkanı Blatter, hakkındaki usulsuzluk iddiaları nedeniyle 8 yıl futboldan men edilmiş, cezası daha sonra 6 yıla duşurulmuştu.
İsvicre'nin Zurih kentinde 3 bin metrekarelik bir alanda kurulan FIFA Dunya Futbol Muzesi'nde aralarında dunya kupalarının da bulunduğu 1000'den fazla eser sergileniyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkadir Karakaya