- Aynı kıraathanede yine aynı manzara... Basılan kıraathane sahibi "Ben abimi koronadan kaybettim ama korona diye bir şeye inanmıyorum"
İSTANBUL - Esenyurt'ta gecen hafta kıraathanede masa oyunları oynayan ve pencereden atlayıp kacan kişiler, muhurlenen aynı kıraathanede yakayı ele verdi. Yapılan baskında yine aynı yuzlerin olması polis ekiplerini şaşkına uğrattı. Abisini korona virusten kaybettiğini soyleyen iş yeri sahibinin "Ben abimi kaybettim ama korona diye bir şeye inanmıyorum" sozleri pes dedirtti.
Esenyurt'ta gectiğimiz gunlerde korona virus tedbirlerine uymayarak kıraathane'de masa oyunları oynayan iş yerine Esenyurt ilce Emniyet Mudurluğu Ekipleri baskın duzenlemişti. Kapıyı kitleyip acmayan ve pencereden atlayıp polisten kacan o kişiler bu seferde yakayı ele verdi. Yapılan ilk baskında, ceza yememek uğruna ikinci kattaki ofisin penceresinden atlayıp duz duvara tırmanan o kişiler muhurlenen iş yerinde yine yakalandı.
"Koronaya inanmıyorum maskede takmıyorum"
Baskın duzenlenen iş yeri sahibinin dedikleri pes dedirtti. İki ay once abisinin korona virus yuzunden kaybettiğini soyleyen kişi, "korona diye bir şey yok. Ben maskede takmıyorum. Burada da kimsenin korona kapacağını duşunmuyorum" demesi şaşkına cevirdi. Polis ekipleri yeniden zabıta ekiplerine haber verdi. Zabıta mudurluğu ekipleri tarafından yeniden muhurlenen iş yerine ve sahibe para cezası kesildi.
15 kişiye sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekcesiyle yine 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282'nci maddesine istinaden 3 bin 150'şer TL idari para cezası uygulandı.