Ağrı Belediye Başkanı Sayan: "Muhalifler nerde demokrasi havariliği yapanlar nerde"
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan İHA'ya konuştu

ANKARA - Sosyal medyada olumle tehdit edilen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan," Turkiye'de aydınım diye gecinenler var. Bunlar bugun nerede? Muhalifler nerde demokrasi havariliği yapanlar nerde? Eğer ben secilmiş bir belediye başkanıysam sadece siz secilmiş HDP'lileri mi savunacaksınız CHP'lileri mi savunacaksınız. Niye benim hakkımı savunmuyorsunuz niye bana yapılan saldırıyı kınamıyorsunuz . Demek ki siz iki yuzlusunuz, demek ki siz işinize geldiği gibi davranıyorsunuz. İnşallah Turk Halkı bunları zaten tanıyordur daha da iyi tanıyacaktır. Biz bunlara papuc bırakmayacağız" acıklamasında bulundu.
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından olumle tehdit edilmiş, olayın ardından İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, tehdit icerikli video hazırlayan şahsın kimliğinin tespit edildiğini duyurmuştu. Başkan Sayan, surec sonrası yaşananlara ilişkin konuştu.
Sayan,"Bu bir acık acık bir tehdit soz konusu. Dolayısıyla bunu butun sosyal medyada herkes paylaştı bir video paylaşılıyor. PKK ve HDP yandaşı ve gonuldaşı kendini bilmez sanatcı diye gecinen film yonetmeni diye gecinen gercek adı Abdulkadir Akturk olan ama Kadrizana takma ismini kullanan İsvicre'de yaşayan bir insan mı deyim dilim varmıyor ama yine de insan deyim. Beni olumle tehdit ediyor, gencleri uzerime saldırtmak icin provakasyonlar yapıyor. 'Savcı Sayan'ı oldurun Che Guavara olun, kahraman olun; 20 yaşında oldururseniz 40 yaşında cezaevinden cıkarsınız' tarihe gecersiniz diye abuk subuk beyanlarda bulunuyor. Bu tehditle Turkiye sarsıldı desek yeridir. Boyle bir şeyle karşı karşıyayız. Hemen İcişleri Bakanımız zaten olaya mudahale etti. İcişlerine bakanımız, guvenlik guclerimiz Ağrı il emniyet mudurumuz sayın Nihat Ozen, hemen bir calışma başlattılar. Calışma neticesinde İsvicre'de yaşadığı ortaya cıktı. iki saatte devletimiz kimliğini butun sulalesini her şeyini butun ayrıntılarıyla ortaya doktu. Dolayısıyla Turk vatandaşlarını Turkiye'de yaşayanları tehdit eden yurt dışında da olsa hemen bulunabiliyor rahat edemeyecekleri kendilerine hatırlatılıyor" dedi.
Tehdit videosu yayınlayan şahsın geniş bir kitlesi olduğunu ifade eden Sayan, "Sanatcı diye geciniyor, kitlesi var. Sanatcıdır, turku soyluyor, saz calıyor, film yonetiyor. Onemi bir hayran kitlesi var ve bu kitleye sesleniyor. Diyor ki 'Savcı Sayan'ı oldurun, oldururseniz kahraman olurusunuz .Boşu boşuna sokaklarda dolaşacağınıza gidin Savcı Sayan'ı oldurun'. Kurt genclerini olume gonderiyor. Kurt genclerini olume gonderiyor. Aramızdaki fark bu. Biz Kurt genclerini daha iyi yaşaması icin gecemizi gunduzumuze katarak mucadele veriyoruz oralarda calışmalar yapıyoruz. Mutlu vatandaş olmaları icin elimizden geleni yapıyoruz, onlarda olume gonderiyor. Zaten 40 yıldır aramızdaki farkta bu. Ama biz onlara benzememeye onları da ıslah etmeye yonelik calışmalar yapacağız" diye konuştu.
Yaşadığı duruma muhalefetten bir eleştiri gelmediğini anlatan Sayan, "Maalesef terorden dolayı gorevden alınan Diyarbakır başta olmak uzere butun belediye başkanlarının yardımına koşan, gecmiş olsun dileklerini ileten muhalefet terorden tehdit yemiş, secilmiş belediye başkanına bir gecmiş olsun tenezzulunde bile bulunmadılar. Bu olayın peşini bırakmayacağız ve vatandaşlarımızın boyle tehditlere papuc bırakmayacaklarını herkes anlayacak, gorecek. Bende başta İsvicre'deki yetkililer olmak uzere Avrupa Birliği yetkililerine mektup yazacağım. Siz Turkiye'de HDP'lilere yonelik boyle bir şey olduğu zaman dunyayı ayağa kaldırıyorsunuz ve diyorsunuz ki 'Turkiye'de demokrasi yok, can guvenliği yok' Ama ben secilmiş bir belediye başkanıyım. Buna rağmen ben tehdit ediliyorum ve beni tehdit edenler sizin golgenizde, ulkenizde rahat rahat yaşıyorlar. Siz buna mudahale etmiyorsunuz. Bu sizin iki yuzluluğunuzu, cifte standardınızı otaya koyuyor. Onların yuzune vuracağız. Onların her birine mektup yazacağım. Madem ki siz secilmişlerden yanasınız, madem secilmişlerin haklarını savunuyorsunuz ; bende secilmiş bir belediye başkanıyım sizden bu hakkımı niye savunmuyorsunuz? "dedi.
Toplumun bir cok kesiminden destek mesajları aldığını ifade eden Sayan," Vatandaşlar sessiz kalmadı, sonuna kadar desteklerini dile getirdiler. Ben aynı şeyi butun medya gruplarından da bekliyorum. Muhalefet olsun iktidar olsun bu ulke icin kalbi atan yureği atan kim olursa olsun boyle kendini bilmez insanların tehditlerine karşı dimdik ayakta olmaları lazım. Bugun bana yarın başkasına. Mesela savcı sayan ismi değil bir savcı gider bir savcı gelir. Bu ulkenin birliği beraberliği kardeşliği icin mucadele ediyorsak, Birileri de buna saldırıyorsa hepimizin topyekun buna karşı cıkmamız lazım. Bunlar asıl uzuntuleri dikkat ederseniz 20 bin teroristten 300 teroriste indi. Dolayısıyla can havliyle oraya buraya saldırıyorlar. Akrep sonunda kendilerini sokacaklar,kendilerini imha edecekler. Cunku alanları kalmadı vatandaş nezdinde kalmadı siyasi olarak da kalmadı. Biz onları orda bitirdik bitireceğiz, guvenlik gorevlileri gorevini yapıyor bizde siyasiler olarak gorevimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YUNUS OZKAN