Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gulal, bugun itibarıyla 803 şirkette kayyumluk gorevi icra ettiklerini belirterek, "Bu şirketlerin aktif buyuklukleri hemen hemen 68 milyar TL seviyesine, oz kaynak buyuklukleri yine 29 milyon TL seviyesine ulaştı ve bugun itibarıyla 40 bin 580 calışanımız var." dedi.
Gulal, İstanbul'un 5 ilcesinde yapılacak 6 okulun temel atma torenine ilişkin duzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETO aidiyeti ve iltisakı tespit edilen bir kısım şahıslara ait varlıkların TMSF kayyumunda yonetilmesine karar verildiğini, bu manada aslında TMSF'de bir eksen kayması olduğunu soyledi.
Bugun bu şekilde 803 şirket bulunduğunu ve bunların yaklaşık 650'sinin faal olduğunu bildiren Gulal, "Bu şirketlerin aktif buyuklukleri hemen hemen 68 milyar TL seviyesine, oz kaynak buyuklukleri yine 29 milyon TL seviyesine ulaştı ve bugun itibarıyla 40 bin 580 calışanımız var. Tabii biz bu yapıyı devraldığımız andan itibaren dedik ki bunların her biri birer milli servet, dolayısıyla bize milletimizin emaneti. Bu şirketlerde bir irtifa kaybı olmayacak, bu şirketler istihdam oluşturmaya, katma değer uretmeye devam edecekler felsefesiyle ve basiretli tuccar anlayışıyla bu şirketlere yaklaşık 4,5 yıldır vaziyet ediyoruz. Bu manada elhamdulillah bu şirketler, bu surecte aktif olarak yuzde 60 seviyesinde buyudu." ifadelerini kullandı.
"2020'de sosyal sorumluluk projelerine aktardığımız nakdi destek miktarı 115 milyon TL'dir"
Bu şirketlerin buyumesine paralel olarak butce imkanlarının da arttığını ve bu cercevede baştan itibaren bircok spor, eğitim, kultur ve tarih alanında sosyal sorumluluk projesine katkı vermeye başladıklarını aktaran Gulal, şunları kaydetti:
"Sadece 2020 yılı icinde sosyal sorumluluk projelerine aktardığımız nakdi destek miktarı 115 milyon TL'dir. Yine bu surecte bircok sivil toplum orgutuyle ve bakanlıklarımızla sosyal sorumluluk projelerini paylaştık ve ayni destek sağladığımız projelerimiz de oldu. Yine burada hepsini saymak istemiyorum ama en son kendimce de cok kıymetli bulduğum bir desteği paylaşmak istiyorum. İzmir depreminde evsiz kalan 600 ailemizin mobilya ihtiyaclarını karşıladık.
Dolayısıyla bu şirketler, TMSF kayyumunda buyuduler, istihdam sağlamaya devam ettiler ve bu surec icerisinde biz bu yapının imkanlarıyla elimizden geldiği kadar sosyal faaliyetlere ağırlık verdik. Şunu gonul rahatlığıyla soyleyebilirim ki bu şirketler bugun itibarıyla dunden daha kuvvetliler ve dun terorun finansmanında kullanılan bu yapının butce imkanları artık milletimizin, devletimizin ve yavrularımızın ihtiyaclarının giderilmesinde kullanılmaktadır."
"6 okulumuzu, 2021-2022 eğitim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edeceğiz"
Cocukların eğitimiyle ilgili bir proje dolayısıyla bir araya gelmekten dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Gulal, "Hep birlikte, temel atma torenlerini gercekleştireceğimiz, Fatih'te 24, Cekmekoy'de 24, Eyup Sultan'da 32 ve Sultanbeyli'de 24 derslik olmak uzere 4 okulda toplam 104 dersliği kapsayan projemizin, başta ulkemize ve milletimize, eğitim camiasına ve cocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Burada, huzurlarınızda biraz once duyurusunu yaptığımız Uskudar'daki 2 okulumuzla birlikte ki orada 16 derslikli bir ilkokul, 19 derslikli ortaokul ve 4 derslikli bir anaokuluyla birlikte bir kompleks inşa edeceğiz ve bu ilave derslikle birlikte inşallah toplamda bu 143 dersliği milli eğitim camiasına kazandırmış olacağız. Uskudar'la ilgili calışmalarımızı inşallah ocak ayı cıkmadan başlamayı planlıyoruz. Hemen sozumun başında ifade etmek isterim ki, inşallah tum imkanlarımızı seferber etmek suretiyle bu 6 okulumuzu, 2021-2022 eğitim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edeceğiz. Diyoruz ki gayret bizden, tevfik Allah'tan…" şeklinde konuştu.
"Elimizdeki yapının butce imkanları icerisinde bircok sosyal sorumluluk projesine katkı sağladık"
Muhiddin Gulal, cocukların geleceği icin TMSF olarak uzerlerine duşen sorumluluğun icabına gore hareket ettiklerini vurgulayarak, "Her şeyden evvel ilk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak, eğitim, bizim icin en onde gelen vecibelerden birisidir ve eğitim konusundaki vizyonumuzun temeli de budur. Elimizdeki yapının butce imkanları icerisinde bircok sosyal sorumluluk projesine katkı sağladık ve tablet destek kampanyasına da 20 milyon TL nakdi destek sağlayarak bu surecte cocuklarımızın ve devletimizin yanında yer almaya gayret gosterdik. Bu manada da en fazla destek sağlayan kurum olarak da pozitif ayrıştığımızı duşunuyorum." dedi.
Soz konusu 6 okulun projesinin tahmini olarak 200 milyon TL'lik bir yatırım bedeliyle Milli Eğitim Bakanlığına kazandırılacağını bildiren Gulal, "İmza attığı tum projelerde olduğu gibi eğitim projelerimizde de, mimariden donanıma, dersliklerden okul bahcelerine kadar geleceğin teminatı cocuklarımızın ihtiyaclarına gore planlamalar yaptık, vizyoner bir bakış acısı ortaya koyduk. Tam guvenlikli ve fonksiyonel yapı anlayışının yansıtılacağı okullarımızın, yeni yapılacak okullarımız icin ornek teşkil edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
"Eğitimli ve genc iş gucu Turkiye'nin geleceğinin sigortasıdır"
TMSF'nin sosyal sorumluluk projeleri icinde eğitimin cok anlamlı ve ozel bir yeri olduğunu, Turkiye'nin geleceği icin en stratejik konu başlığının eğitim olduğunu duşunduklerini aktararak, sozlerini şoyle tamamladı:
"Bu sebeple TMSF olarak eğitim konusunda her zaman elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Eğitim konusunda ulkemizin son yıllarda katettiği mesafenin, her turlu takdir ve ovguyu hak ettiğine inanıyorum. Goreve geldikleri gunden beri durmadan dinlenmeden, yılmadan ve yorulmadan, olağanustu bir azim ve kararlılıkla okuldan oğretmene, ders kitaplarından sıralarına kadar bircok alanda olduğu gibi eğitimde de adeta devrim yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, huzurlarınızda, minnet ve şukranlarımı sunuyorum.
Cumhurbaşkanımızın en buyuk zorluklar, saldırılar ve meseleler karşısında bile gozunu kırpmadan sergilediği guclu duruşu, vizyonu, devlet adamlığı ve zorluklar karşısında ortaya koyduğu guclu irade, hizmet aşkımızın temelini oluşturmaktadır. Şu anda memnuniyetle ve gururla ifade ediyorum ki, ulkemizin eğitimli ve genc iş gucu Turkiye'nin gelişmesinin itici gucu ve Turkiye'nin geleceğinin sigortasıdır."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulselam Durdak