Harran Universitesi, pandemi doneminde oğretim elemanlarının ve oğretmenlerin online oğretim becerilerini destek sağlayacak.
Harran Universitesi Surekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARUSEM) koordinatorluğunde yurutulecek projede "eğitimcilerin tekno-pedagojik becerilerini artırma" vurgusuyla eğitimciler icin Dijital Akademi hayata geciriliyor.

Proje ile eğitimcilerin ucret karşılığında alabilecekleri kurs ve eğitim programları, tamamen ucretsiz olarak verilecek. Eğitimciler, sure kısıtlaması olmadan istedikleri zaman interaktif eğitim alabilecek. Ayrıca katılımcıların, alanları dışında kendilerini geliştirebilmeleri ve ilerlemeleri de desteklenecek. Dijital Akademi katılımcıların kendi hızlarına gore oğrenmelerine imkan sağlayacak ve ilgili icerikler artarak daha fazla eğitimciye hitap edecek şekilde genişletilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bolge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında eğitimcilerin derste ne tur online araclar ile etkili ders işleyeceklerine ilişkin eğitim paketleri oluşturulacak. Bunlara ek olarak kapsamlı eğitici eğitimi, e-oğrenmenin temelleri, ters yuz edilmiş oğrenme, 21. yuzyılda oğrenmenin doğasına ilişkin yeni bilgiler, online ders materyali hazırlama, eğitimde bilgi ve iletişim teknoloji (BİT) entegrasyonu, alternatif ve online olcme değerlendirme aracları, e-dersler icin oğretim tasarımı gibi konular da yer alacak.
HARUSEM Muduru Dr. Ahmet Gocen ve Mudur Yardımcısı Umut Kuran'ın koordinasyonunu yapacağı projede Harran Universitesi Eğitim Fakultesi oğretim uyeleri başta olmak uzere bircok universiteden konu uzmanlarının desteği alınacak. Pilot calışmalar sonucunda tekno-pedagojik eğitim programları tum eğitimcilerin kullanımına sunulacak.
GAP Bolge Kalkınma İdaresi Başkanlığına desteklerinden dolayı teşekkur eden Harran Universitesi Rektoru Prof. Dr. Mehmet Sabri Celik, "Dijital Akademi'nin kuruluş amacına uygun olarak eğitimlerde eğitimciler hep aktif katılımcı olacak. Paket programlar mumkun oldukca interaktif şekilde oluşturulacak ve dinamik takip sistemiyle katılımcıların ilerlemeleri de desteklenecektir" diye konuştu. - ŞANLIURFA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı