Sayıştay Başkanlığı, 2019 yılına donuk Kuşadası Belediyesi ile ilgili yaptığı denetim raporunu yayımladı.
Raporun denetim goruşu kısmında Kuşadası Belediyesi'nden ovgu ile soz edildi. Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel, "Başta Turkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak uzere yerel yonetimler yasa ve yonetmeliklerine son derece bağlıyız. Goreve geldiğimiz gunden bu yana butun calışmalarımızı şeffaf belediyecilik anlayışıyla yurutuyoruz" dedi.
Sayıştay raporunda takdir ve teşekkur yer aldı
Sayıştay Başkanlığı; Sayıştay denetcilerinin Kuşadası Belediyesi icin hazırladığı 2019 yılı denetim raporunu yayımladı. Raporda mufettişler tarafından Kuşadası Belediyesi'nin 2019 yılına ilişkin mali rapor ve tablolarının doğru, guvenilir ve şeffaf bilgi icerdiği; gelir, gider, hesap ve işlemlerinin kanun ve diğer hukuki duzenlemelere uygun olduğu vurgulandı.
Sayıştay mufettişlerince hazırlanan raporda vurgulanan bir diğer onemli nokta, Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel'in 2019 yılında goreve gelmesiyle birlikte oluşturulan yeni yonetim tarzının calışanlar arasındaki uyum ve performansı artırdığı oldu. Raporda "Kuşadası Belediyesi'nde ust yonetim ve calışanların pozitif ve destekleyici tavırları, ic kontrol sisteminin işleyişi acısından hayati onemdedir. Bu cercevede Kuşadası Belediyesi yonetici ve calışanlarının, ic kontrollerin kalitesini olumlu yonde etkileyecek bir iklim oluşturduklarını soyleyebiliriz" ifadelerine yer verildi.
Eleştiri sayısı yok denecek kadar azaldı
Sayıştay raporundaki diğer bir carpıcı nokta ise Kuşadası Belediyesi'ne yonelik yapılan eleştirilerin sayısı ile ilgili oldu. Sayıştay Başkanlığı, 2018 yılında gercekleştirdiği denetimde, Kuşadası Belediyesi'ni 26 ayrı konuda eleştirirken, Başkan Omer Gunel'in goreve geldiği 2019 yılında bu sayı sadece 6 ile sınırlı kaldı.
Yasalara son derece bağlıyız
Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel, goreve geldikleri gunden bu yana durust ve şeffaf bir yonetim tarzı benimsediklerini belirterek, "Oncelikle Sayıştay raporları belediyelerin yasalar cercevesinde hareket etmeleri icin cok onemli. Biz, başta anayasa olmak uzere buyukşehir ile belediye yasa ve yonetmeliklerine son derece bağlıyız. Goreve geldiğimiz gunden bu yana butun calışmalarımızı şeffaf belediyecilik anlayışıyla yurutuyoruz. Bu cizgimizden asla taviz vermeyeceğiz. Her konuda ornek bir belediye yonetimi olmaya devam edeceğiz" dedi. - AYDIN