Kuresel ham celik uretimi, kasım ayında gecen yılın aynı ayına gore yuzde 6,6 artarak yaklaşık 158,3 milyon tona yukseldi.
Turkiye'nin ham celik uretimi ise aynı donemde 11,6'lık artış kaydetti
Merkezi Bruksel'de bulunan Dunya Celik Birliği (Worldsteel), kasım ayı ham celik uretim verilerini acıkladı.
Buna gore, kuresel ham celik uretimi, kasım ayında 2019'un aynı donemine kıyasla yuzde 6,6 artarak 158 milyon 261 bin ton oldu.
Soz konusu donemde Cin'in uretimi yuzde 8 artarak 87,7 milyon tona ulaşırken, Japonya'nın uretimi yuzde 5,9 duşerek 7,3 milyon tona geriledi.
Yine aynı donemde Avrupa Birliği'nin uretimi yuzde 5,5 artarak 12,80 milyona tona yukselirken, ABD'nin uretimi yuzde 13,7 gerileyerek 6,12 milyon tona indi.
Birlik verilerine gore, Turkiye'nin ham celik uretimi de kasımda gecen yılın aynı donemine gore yuzde 11,6 artarak 3,22 milyon tona yukseldi. Brezilya'nın uretimi yuzde 11,2 artarak 2,95 milyon tona, Rusya'da uretim yuzde 1,9 yukselerek 5,85 milyon tona ulaştı.
WorldSteel, acıklamasında, Kovid-19 salgınının ham celik uretim rakamlarının sunulmasında oluşturduğu zorlukların devam etmesi nedeniyle kasım ayına ait uretim verilerinin coğunun gelecek ayın uretim verileriyle revize edilmesinin beklendiği belirtildi.
Bu yılın ocak-kasım doneminde ise kuresel ham celik uretimi bir onceki yılın aynı donemine gore yuzde 1,3 duşerek 1 milyar 691milyon 851 bin tona geriledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bahattin Gonultaş