Kanada, Suriye, Lubnan ve Urdun'deki Filistinli multeciler ile Gazze ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere, onumuzdeki uc yılda toplam 90 milyon dolar yardım yapacak.
Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Karina Gould yaptığı acıklamada, "Filistinli halkının ihtiyaclarına cevap vermek ve insani yardım sağlamak Orta Doğu'da barış ve refaha giden yolun bir parcasıdır. Bu nedenle Kanada, bu nufus icindeki en yoksul ve en savunmasız olanların temel ihtiyaclarını karşılamaya kararlıdır." ifadelerini kullandı.

Bakan Gould, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistin Multecileri icin Yardım ve Calışma Ajansı (UNRWA) aracılığıyla yapılacak yardımın, Batı Şeria, Gazze, Suriye, Lubnan ve Urdun'deki savunmasız Filistinlilerin artan ihtiyaclarına cevap vermeye yardımcı olacağını aktararak şunları kaydetti:
"Bu yardım, Filistinli kadın ve cocukların temel eğitim, sağlık ve gecim ihtiyaclarının karşılanmasına katkıda bulunacaktır. Ayrıca UNRWA'nın Suriye bolgesel krizine yonelik Acil Durum Cağrısı aracılığıyla Suriye ve Lubnan'daki tahmini 465 bin Filistinli multeciye acil hayat kurtaran yardım sağlayacak. Ek olarak, Kovid-19 salgınının yarattığı yeni ihtiyacları da tamamlayacak. Filistinli multecilerin ihtiyacları, ozellikle kuresel bir salgın sırasında inkar edilemez. Bu insanlar yuksek oranlarda yoksulluk, gıda guvensizliği ve işsizlikle karşı karşıyalar. Kanada'nın UNRWA'ya verdiği destek, Filistinlilerin sorunlarına cozum icin uzun suredir devam eden bağlılığımızın gostergesidir."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Seyit Aydoğan