Turkiye Değişim Partisi rotasını acıkladı
Turkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgul:
"Biz Ankara'ya ezberleri bozmaya geliyoruz. Calışacağız. Canla, başla, azimle cok calışacağız. Duşuncelerimizi, goruşlerimizi, projelerimizi milletimizle buluşturacağız"
ANKARA - Turkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgul, duzenlenen basın toplantısı ile partisinin hedeflerini acıkladı.
Ankara'da bir otelde parti uye ve il başkanlarının katıldığı basın toplantısında partinin kuruluşunun ulke adına hayırlı olmasını dileyen Sarıgul, "Bugun umudun doğduğu gundur, bugun artık umutsuzluğun, caresizliğin, karamsarlığın bittiği gundur. Bugun ulkemiz icin buyuk bir heyecanla calışmaya hazır, fedakar, cefakar, azimli, verimli, kararlı, uyumlu milyonlarca değişim gonullusunun sahaya cıktığı gundur. Bu dakika itibarıyla milletimizin umudu olmak uzere, yurttaşlarımızın umudu olmak uzere, milyonların umudu olma uzere Turkiye Değişim Partimiz resmen kurulmuştur. Ulkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Turkiye Değişim Partimiz, Ataturk ilkelerini savunan, Cumhuriyetimizin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inanclara saygılı, laikliği yaşatan, esnaflarımızı, sanayicilerimizi, ureticilerimizi destekleyen, işcilerimizi, memurlarımızı, butun calışanlarımızı, emeği koruyan hudut ve bayrak birliği diyen, orflerimize, torelerimize, geleneklerimize her zaman saygılı ulkemizin en demokratik partisidir" dedi.
Turkiye'de milyonların dertlerine care uretmek icin calışacaklarını kaydeden Sarıgul, konuşmasına şoyle devam etti:
"Turkiye Değişim Partimiz hukukun, uygarlığın partisi olacak. Demokrasinin, ozgurluğun, bilimin, teknolojinin, doğanın, cevrenin, kadın haklarının, cocuk haklarının, Turkiye Değişim Partimiz yılmaz vazgecilmez savunucusu olacak. Bunan sonra kalplerimiz Turkiye icin atacak. Ulkemiz artık kendi icinde kavga etmeye, didişmeye ayıracak zamanımız yok. Bu nedenle Turkiye Değişim Partimiz ne sağın ne de solun bekcisidir. Şunu bilmenizi istiyorum; bizim en buyuk arzumuz sağ elimizle sol elimizi birleştireceğiz. Turkiye Değişim Partimiz hicbir ideolojinin sozcusu ya da odağı olmayacağız. Biz ulkemizde herkesin kardeşi olacağız, dert ortağı olacağız, biz ulkemizde herkesin derdine care bulan, cozum bulan tek parti inşallah biz olacağız. Ankara'da artık siyaset koridorlarında değil vatandaşlarımızın sağduyusunda olacağız. Biz yepyeni bir siyaset anlayışı ile Turkiye'deki milyonların dertlerine care olmak uzere gelen Turkiye partisi olacağız. Butun milletime saygı ile sunuyorum. Kardeşlik hukuku ulkemizde hakim olursa her şeyi cozeriz. Milletimizin mutluluğunun onune kim geciyorsa, milletimizin huzurunu kim bozuyorsa Turkiye Değişim Partisi olarak onların karşısında dimdik duracağız. Milletimizi işsizlikten kurtaracağız. Geliri mutlaka tabana yayacağız. Asgari ucreti mutlaka cozeceğiz. Once ulkemizde ekmeğimizi buyuteceğiz, sonra adilce ve halkca boluşeceğiz."
"Canla, başla, azimle cok calışacağız"
Cıktıkları yolun milleti guldurme yolu olduğunu soyleyen Sarıgul, "Partimizin adını uzun uzun duşunduk akademisyenlerle, oğretim uyelerimizle, işci arkadaşlarımla, esnaflarımla, sanayicilerimle, tuccarlarımla. Bircok meslek grubu ile bir araya geldik ve partimizin adını Turkiye Değişim Partisi koyduk. Biz bugun itibarı ile delegelik sistemini kaldırdık. Gercek demokrasi geliyor. Değişimi lafta değil icraatta başlattık, değişimi once kendimizde başlattık. İlk defa milletimle paylaşıyorum. Partimizin genel başkanını partiye kayıtlı milyonlarca uye sececek. Milyonlarca uye partimize genel başkan sececek. Partimizin iki donem iktidara taşıyamayan genel başkan gorevini bırakacak. Biz Ankara'ya ezberleri bozmaya geliyoruz. Calışacağız. Canla, başla, azimle cok calışacağız. Duşuncelerimizi, goruşlerimizi, projelerimizi milletimizle buluşturacağız. Allah'ıma inandığım gibi milletime de inanıyorum ki milletimiz bizim cağrımıza cevap verecek. Cıktığımız yol milletimizin yuzunu guldurme yolu olacak. Ulkemin bereketini goruyorum. Şefkatini goruyorum. Bugun bu dakika itibarıyla Turkiye Değişim Partimiz kurulmuştur. Bugun bu an itibarıyla Turkiye Değişim Partimiz ulusumuza, ulkemize, hicbir siyasi parti farkı gozetmeden butun yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz acık olsun" ifadelerini kullandı.
(ALİ-BC-CC-Y)