French manikurlu tırnaklar ve koyu renkli ojeler hakkında ne duşunuyorsunuz?
French manikurlu tırnaklar kesinlikle en guzeli ama ojenin duzgun bir şekilde surulmuş olması şart. Bazı kadınlar kendileri bir şekilde bunu yapmaya calışıyor ama fark hemen anlaşılıyor. Ojenin ince ve duzgun surulmesi gerekiyor. Ve kişi bunu kendisi yapmaya calıştığında, ortaya cok komik goruntuler cıkabiliyor. Bir de, French oje surmek icin hazır paketler satılıyormuş. O nasıl oluyor anlamadım ama kuafore gidip bir bilene surdurmek bana cok daha mantıklı geliyor. Koyu renk ojelerde ise kırmızı ve bordoyu tercih edebilirim. Ozellikle gece dışarı cıkarken surulen bu renk ojeler gayet hoş ve cekici duruyor. Ayrıca bu manikur stili,gunluk kullanım icin ideal. Yani ikisi arasında tercih yapmam gerekirse, kesinlikle Frenchi secerim.
Altuğ,31,Muhendis
French manikuru sadece uzun tırnaklarda beğeniyorum. Yani uc kısmında ince bir cizgi olmasındansa, kalın olmasını tercih ederim. Kısa French tırnaklı elin sahibi bana masum bir kızı hatırlatırken, uzun olanı cok daha kadınsı geliyor. Koyu ojelerse ozellikle yaz aylarında cok dikkatimi cekiyor. Ellere ve ayaklara takım halinde surulduğunde ortaya cok şık ve klas bir goruntu cıkıyor. Koyu kırmızı ise favori rengim.
Ozen, 33, Mudur
Mat kırmızı mı yoksa,parlatıcı mı?
Kırmızı ruj aslında cok guzel bir şey ama bir kadına yakışıp yakışmaması biraz da ağız yapısıyla alakalı. Yani eğer dişleri yeterince beyaz değilse veya diş etleri sarkıksa kabus gibi bir goruntu oluşabiliyor. Bir de azıcık konuştuktan sonra ruj dişlere bulaşabiliyor. Belki de bu yuzden kadınlar devamlı bıcağın yansımasından kendilerine bakıyorlar.Hani istenmeyen bir goruntu var mı diye Fakat parlatıcının kullanımı cok daha rahat ve onun kullanımında ağız ve diş yapısı o kadarda onemli değil.
Sami, 30, Yonetici
Kırmızı ruju, beyaz tenli kadınlarda cekici buluyorum. Ozellikle de acık sarı saclı ve renkli gozluyse. Esmer tende ise cingene cağrışımı yapıyor. Ojede olduğu gibi, kırmızı rujun da geceleri surulmesini tercih ederim. Ozellikle de simsiyah giyinmiş bir kadında kıpkırmızı ruj cok seksi durur ve başka ayrıntıya gerek kalmaz. Parlatıcı rujlar ise, gayet opulesi gozukuyor ama opunce verdiği his hic hoş değil. Genelde kız arkadaşımı opmeden once, rujunu sildirtiyorum.
Mert,32,Avukat

Koyu mu yoksa sade goz makyajı mı?
Bir kadında her şeyin doğal olmasından yanayım ama bu konudaki goruşlerim biraz farklı. Guzel ve ince cekilmiş bir goz kalemi,kadını cok guzelleştirebiliyor. Ve ortama gore koyu goz makyajı seksapaliteye bir anda tavan yaptırıyor. Ancak bu tip bir makyajı her ortam kaldırmaz. Ayrıca cart renklerde boyanmış gozler de bir palyaco goruntusu oluşturuyor.
Kerem, 31, Tekstilci¦
Kalın kaş mı,ince kaş mı?
Amerikada başlayan kalın kaş modası ulkemizede geldi. Artık daha fazla kadını bu şekilde gormeye başladık. Bana sorarsanız,ikisini birbiriyle kıyaslayamam ya da ayırım yapamam. Cunku her kadının yuz yapısı birbirinden farklı. O yuz yapısına gore de,kendilerine uygun kaş modelini secebilmeliler.Bu sene kalın kaş modaymış. Kaşlarımı aldırmayayım bari dememeli.
Ozen,33,Mudur
Kalın kaşları cok cekici buluyorum ama her kadına yakışmadığı da bir gercek. Cunku her yuz bunu kaldırmayabiliyor. Yay gibi kaşları da hicbir zaman sevmedim.
Kerem,31,Tekstilci
Kırmızı yanaklar mı doğal tonlar mı?
Tercihimi tabii ki doğal tonlardan yana kullanacağım. Boya kupunden cıkmış gibi gorunen birini kim ister ki? Ama yine de aşırıya kacılmadığı surece yanaklara hafif renk vermekde guzel olabilir. Hafif yanıklık hissi gercekten de cok cekici. Kısacası herşey kararında guzel.
Altuğ, 31, Muhendis
Fondoten, bildiğim kadarıyla, yuze puruzsuz bir gorunum sağlarken, cildi makyaja hazırlıyor. Makyajın yuzde yuz başarılı durması icin fondotenin cok onemli olduğunu duşunuyorum. Tene uygun bir fondoten secimi de kadınların guzelliğini etkiliyor. Bence ciltten daha acık bir renk secimi doğru olabilir. Bunun yanında, ekstradan kırmızı yanağın bir zararı olmaz. Ama o da kararında ve abartıya kacılmadan uygulanmalı.Doğal tonlar ise doğru fondoten secimiyle sağlanabilir.
Ozen,33,Mudur
Guzel yapılmışsa, koyu goz makyajı kabul edilebilir. Ama cok da tercih etmem. Cunku doğallıktan yanayım. Bir de gozun ustune surme gibi cekilen siyah kalemin gozleri cok guzel gosterdiğini duşunuyorum. Benim icin bu ve hafif pembeleşmiş yanaklar ideal makyaj sınıfına giriyor.
Mert, 32, Avukat