Kutahya'nın Emet ilcesinde 21 Aralık Dunya Kooperatifler Gunu'nde ilcede faaliyet gosteren Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi'ne (EMKO) 150 bin lirası hibe olmak uzere 263 bin TL destek verildi.
Emet Belediyesi tarafından Kaynarca Mahallesi'ndeki iş yerlerinin altı kooperatif icin atolye olarak duzenlendi. 250 metrekare kapalı alan icerisinde dizayn edilen atolyeye hibe desteği hakkı kazanan proje kapsamında alınan makine ve ekipmanlar geldi. Belediye onderliğinde hazırlanan ve Ticaret Bakanlığınca hibe desteği almaya hak kazanan proje kapsamında kooperatife cini uretim, fırınlama, baskı, kalıplama, boyama makineleri ve ekipmanların kurulum calışmaları devam ediyor. Calışmaları yerinde inceleyen Emet Belediye Başkanı Huseyin Doğan, kooperatifciliğin ozel olmaktan cıkıp biz olabilmek anlamını taşıdığını ifade etti. Doğan, "Bugun 21 Aralık Dunya Kooperatifcilik Gunu. Kooperatifler ben duygusundan cıkarak biz duygusuna ulaşan ve değer ureten oluşumlardır. Bizler de goreve geldiğimiz gunden itibaren ilcemizde kadın girişimcilerimiz tarafından oluşturulan Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi'mize maddi manevi destek veriyoruz. Bakanlığımızın projelerinden yararlanabilmeleri, uretimlerini artırabilmeleri adına calışmalara onculuk ettik. Hazırlatılan projemizle Ticaret Bakanlığımızdan hibe destek alarak ozellikle cini uretimi icin gerekli malzemelerin temin edilmesini sağladık. Belediyemiz tarafından 250 metrekare alanda calışmalar yaparak, kooperatifimiz icin atolye haline getirdik. Kooperatifimiz, yeni makineleri ile urun ve urun ceşitliliğini artırarak değer uretmeye devam edecek. Projenin hayata gecirilmesindeki katkılarından dolayı başta Kutahya Valimiz Sayın Ali Celik olmak uzere İl Ticaret Mudurumuz sayın İsmail Hakkı Uygun'a kooperatifimiz ve kadın ureticilerimiz adına şukranlarımızı sunuyoruz. Tum dunyada ureten, birlik icinde değer katan kooperatiflerimizin Dunya Kooperatifciler Gunu'nu kutluyorum" dedi.
EMKO Başkanı Neslihan Ture ve Başkan Yardımcısı Ayşe Ulusoy ise atolye kurma calışmalarının surduğunu, ciniciliğin gelişimi adına gerekli makine ve techizatlarının geldiğini, kısa surede uretim ve ceşitliliğin artırılacağını belirterek, destekleri icin Kutahya Valisi Ali Celik, İl Ticaret Muduru İsmail Hakkı Uygun ve Emet Belediye Başkanı Huseyin Doğan'a teşekkur ettiler. - KUTAHYA