Aslen Şanlıurfa Siverekli olan ve 8 yaşında annesini trafik kazasında ve ardından babasını akciğer kanserinden kaybeden Umut Saka,
İstanbul Bağcılar'da
uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu iddia ettiği 3 ağabeyinden kacarak bisikleti ile
Adana'daki amcasına sığındı. Amcasının da sahip cıkmadığı ve parkta gece uyuşturucu satıcıları tarafından bıcaklanması ve dovulmesinin ardından
Kozan'da bir parkta muhtarlığın kadınlar tuvaleti onune sığınan Umut, ustası olduğu bisiklet tamirciliği yapıp yeni bir hayata başlamak icin yardım bekliyor.

[h=3]"10 SENEDİR SOKAKLARDAYIM"[/h]Varsaklar Mahallesi'nde muhtarlık binasının yanındaki kadınlar tuvaleti onune kendine kış gunu sığınacak bir yer yapan Umut Saka, "10 senedir sokaklardayım. Adana'da akrabam vardı, yanına geldim ama bakmadı. Abilerim uyuşturucuya duştuler, birini televizyonda bugun İstanbul Bağcılar'da Hasan Saka'nın olduğunu gordum. Uyuşturucu icerek olmuş. Ben madde bağımlısı olmamak icin kactım. Abilerim sende yapacaksın dedi, ben de kactım. 8 yaşında annem babam vefat etti. Benle beraber 4 kardeşiz. Bağcılar cok kotu bir mahalle. Evden kactım ve
haberleri var. İstanbul'dan buraya bisikletle geldim, 35 liraya bisikletimi sattım. Amcama gittim. Abilerim bir şey yapar diye bana kimse bakmak istemiyor. 4 gundur burada yaşıyorum. Bir mesleğim var aslında, bisiklet tamircisiyim ve aslında ustayım. Burada kimse tanımadığı icin iş vermiyorlar. Hırsız sanıyorlar iş vermiyorlar. Duşene bir tekme daha atılıyor. Adana'da bir otoparka goturduler sana ev bulacağız dediler, uyuşturucu satmamı istediler. Satmayınca bıcaklandım, dovduler. Gozumu hastanede actım. Bir kapı acılsa, bir sıcak ev olsa bir bisiklet tamircisi iş verse yaparım" dedi.

[h=3]CEVRE SAKİNLERİ GENCE SAHİP CIKIYOR[/h]Cevre sakinleri Adana Valiliği ve Kozan Kaymakamlığının gence sahip cıkarak topluma kazandırılmasını isterken, cevre sakinleri sabah ve akşam gence sıcak yiyecek veriyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı