Voleybol Erkekler CEV Kupası son 16 turunda 15 Aralık'taki mac icin gittikleri İspanya'nın Las Palmas kentinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Galatasaray HDI Sigorta Başantrenoru Nedim Ozbey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığına ait ambulans ucakla Turkiye'ye getiriliyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından verilen bilgiye gore, İspanya'nın Kanarya Adaları'nda bulunan Las Palmas kentinden TSİ 18.00'de hareket eden ambulans ucağın 22.00 civarında İstanbul'a inmesi bekleniyor.
Başantrenor Nedim Ozbey, ucağa binmeden once Turkiye'ye gonderdiği video mesajında şunları kaydetti:
"Burada gecirdiğim 5 gunluk hastalık suresinde beni bir an yalnız bırakmayan, ilgisi ve bilgilendirmeleriyle benim buradan tekrar vatan topraklarına donmemi sağlamak icin -ancak ambulans ucakla donmemin uygun olması sebebiyle- Turkiye'den ambulans ucak yollayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, değerli devlet adamı ve buyuk insana cok teşekkur ediyorum. Gercekten kalpten teşekkur ediyorum. Cok sağ olsun, cok var olsun. Devletin nefesini burada hissetmek cok farklı bir duygu. Cok teşekkur ediyorum."
Nedim Ozbey daha sonra ambulans ucağa alındı ve kendisiyle ilgilenen sağlık gorevlileriyle sohbet etti. Ozbey'i taşıyan ucak, TSİ 18.00'de İstanbul'a hareket etti.
Aynı zamanda A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başantrenorluğunu de yuruten 65 yaşındaki Nedim Ozbey, 16 Aralık akşamında gecirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nedim Ozbey'in, sağlık durumunun tarifeli ucağa binmesinin risk barındırması nedeniyle Sağlık Bakanlığına ait ambulans ucakla Turkiye'ye getirilmesi talimatını verdi.
Nedim Ozbey'in tedavisine Turkiye'de devam edilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Andac Hongur