BURSA'da, oğlu Kasım'ı (5) yatırıldığı hastanede boğarak oldurduğu iddiasıyla tutuklanan Super Lig eski futbolcusu Cevher Toktaş'ın (33) yargılandığı davada, ifadesi alınan Cevher Toktaş'ın eşi Semanur Toktaş, "Adli Tıp raporu geldikten sonra ve Cevher'in unutkanlıklarını duşununce onun oldurduğunden şuphelendim" dedi. Mahkeme heyeti, olay gunu hastanede calışan 2 doktorun tanık olarak dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Super Lig'de 2008- 2009 sezonunda Hacettepe Spor Kulubu'nde oynayan, son olarak gecen sezon Bolgesel Amator Lig'deki Bursa Yıldırımspor'da kaptanlık yapan Cevher Toktaş, Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı gunu 23 Nisan'da, oğlu Kasım'ı oksuruk ve yuksek ateş şikayeti ile Dortcelik Cocuk Hastanesi'ne goturdu. Doktorun muayene ettiği Kasım, koronavirus şuphesiyle hastaneye yatırıldı. Cevher Toktaş, doktorlara haber verip refakatci olarak yanında kaldığı oğlunun fenalaştığını soyledi. Yoğun bakım unitesine alınan Kasım Toktaş, yapılan tum mudahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olum raporunda 'nefes yetersizliği' yazılan Kasım, 24 Nisan'da Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'KASIM'I HİC SEVMEDİĞİM İCİN OLDURDUM'Kasım Toktaş'ın olumunun uzerinden 12 gun gectikten sonra Cevher Toktaş, karakola giderek, oğlunu kendisinin oldurduğunu itiraf etti. Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro ekiplerince ifadesi alınan Toktaş, oğlunu sevmediğini, sinir krizi gecirip, yastıkla boğduğunu soyledi. Toktaş, emniyetteki ifadesinde, "Oğlumun yanında refakatci olarak kaldığım sırada sinir krizi gecirdim. Yatakta yatmakta olan oğlumun yuzune yastık bastırdım, sonra doktorlara seslendim. Onlar da gelip muayene ederek, yoğun bakıma aldılar. 2 saat sonra oğlumun olum haberini aldım. Cenazesini ertesi gun Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verdik. Herkes oğlumun hastalıktan dolayı olduğunu duşunuyor. Yaşadıklarım gozumun onunden gitmedi. Polise gittim. Kasım'ı hic sevmedim. Sevmediğim icin oldurduğumu duşunuyorum" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cevher Toktaş, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.ADLİ TIP KURUMU RAPORUNDA KASIM'IN BOĞULDUĞU BELİRTİLDİBursa Adli Tıp Kurumu'nda kucuk Kasım'ın bedeninden alınan numuneler incelendi ancak olum nedeni belirlenemedi. Bunun uzerine soruşturmayı yuruten Cumhuriyet Savcısı, Kasım'ın kesin olum nedeninin belirlenmesi icin dosya ve orneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gonderilmesine ve rapor alınmasına karar verdi. İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi'nde hazırlanan raporda imzası bulunan doktorların, Bursa Adli Tıp Kurumu'nun raporu ve minik Kasım'ın vucudundan alınan bulguları yeniden incelemeleri sonucunda, olumun hastanede verilen ilac veya uygulanan tedavi kaynaklı olmadığı, Kasım'ın nefes alamaması nedeniyle 'boğularak' olduğune oy birliği ile karar verdi.YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİBursa 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'alt soydan akrabayı kasten oldurmek' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle dava acılan Cevher Toktaş'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, Cevher Toktaş, Bursa E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS'le katılırken, Cevher Toktaş'ın babası Rıfat Toktaş, annesi Semra Toktaş, sanık avukatı ve Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı salonda hazır bulundu.'CİMRİLİK YAPTIM OZEL HASTANEYE GOTURMEDİM'Bu duruşmada da oğlunu oldurmediğini one suren Cevher Toktaş, "22 gun boyunca hastaydı, oksurdu doktora goturmedim. Hastalanmasının sebebi de bendim, surekli pencereleri acıyordum. Ozel hastaneye goturebilirdim, cimrilik yaptım, goturmedim. Kendimi affedemediğim icin yaptım. Olayın buralara geleceğini duşunemedim" dedi.'EŞİMİN OLDURDUĞUNDEN ŞUPHELENİYORUM'Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan sanığın eşi Semanur Toktaş da cocuğunun, eşi tarafından 23 Nisan'da hastaneye goturulduğunu soyledi. Adli Tıp Raporu'ndan sonra eşinden şuphelendiğini belirten Semanur Toktaş, "Oğlumun olduğu gun surekli telefonla haberleştik. En son oğlumun olduğunu soyledi bana. Kendisini sucluyordu. Olaydan sonra hepimiz oksuruyorduk. Covid testi yaptıralım dediğimizde, 'Cocuk 20 gun oksurdu, goturmedim, 20 gun doktora gitmeyeceğim' dedi. Cevher fıtrat olarak hassastır. Buna binaen ifade verdiğini duşunuyorum. Olaydan 11 gun sonra dışarı cıkacaktı, 'Sana mesaj atacağım' dedi. Arabayı da almayınca halinden şuphelendim. Evden ayrıldıktan sonra diğer oğlumuza bir şey soylemememi yazdığı mesajı geldi. Annesi bizdeydi, panik oldu, kendisine bir şey mi yapacak diye. Yarım saat sonra da karakoldan cağırdılar. Karakolda durumu oğrendim. Eşime epilepsi teşhisi konuldu. Bazı şeyleri unutuyordu. İlk başlarda onun oldurduğunu duşunmuyordum. Ancak Adli Tıp raporu geldikten sonra ve unutkanlıklarını duşununce eşimden şuphelendim. Bu yuzden şikayetci oldum" dedi.2 DOKTOR TANIK OLARAK DİNLENECEKOlay gunu hastanede gorev yapan 6 sağlık calışanını da tanık olarak dinleyen mahkeme heyeti, hastanede olay tarihinde gorev yapan 2 hekimin daha tanık olarak dinlenilmesine ve sanık Cevher Toktaş'ın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Muammer İRTEM