MUĞLA'nın Datca ilcesinde 2 yaşındaki ev kedisi 'Kopuk'un kimliği henuz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce pompalı tufekle vurulmasına hayvanseverler tepki gosterdi. Kedinin sahibi Defne Bardakcı ise, "Bunu yapan kişileri Allah'a havale ediyorum. Benim kedim ağlarken, geceleri onlar yastığa başlarını nasıl koyuyorlar merak ediyorum? Kopuk, savaşcı bir kedi ve biz bu sureci sevgimizle aşacağız. Yaralarımızı beraber saracağız" ifadelerini kullandı.
Reşadiye Mahallesi, Knidos Sokak'ta yaşayan İzmir Dokuz Eylul Universitesi Maliye Bolumu oğrencisi Defne Bardakcı'nın (21) 'Kopuk' isimli kedisi, cumartesi gunu akşam saatlerinde dışarı cıktı. Kedi, kısa bir sure sonra kanlar icinde eve dondu. Sahibinin Datca'daki bir veteriner kliniğine goturduğu kedinin, pompalı tufekle vurulduğu belirlendi. Burada yapılan mudahalenin ardından, Gokova Hayvan Hastanesi'nde bir saat suren ameliyata alınan Kopuk'un bacağından bir sacma cıkarıldı. Bacak kemiğinin 6 yerinde kırık tespit edilen kediye, platin takıldı. Kopuk'un tufekle yaralanması hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

'BİR İNSAN BU KADAR NASIL GADDAR OLABİLİR'Datcalı hayvanseverlerden Yalcın Başeken (69) olayı kınadıklarını belirtip, "Reşadiye'de yaşanan bu olay bir hayvansever olarak beni fazlasıyla uzdu. İnsanların bu kadar gaddar oluşunu kınıyorum. Biz insanlıktan mı cıktık, anlamak mumkun değil. Hayvanlara karşı kin ve nefret duyguları mı besliyoruz, bilemiyorum" diye konuştu.'HAYVANLARI SEVMEYEN İNSANLARI SEVEMEZ'Kedinin pompalı tufekle vurulmasına tepki gosteren Emine Aybey (47) ise olayı şaşkınlıkla karşıladığını soyledi. Aybey, "Cok uzgunum. Hangi vicdan bunu yapar? Şaşkınım. Benim bulunduğum bolgede de hayvanlar zehirleniyor. Zehirlenmelerine şahidim. Hayvanlarla alıp veremedikleri nedir anlamış değilim. Cok uzuluyorum. Hayvanları sevmeyen, zaten insanları da sevmez. Soyleyecek soz bulamıyorum" dedi.'YARALARIMIZI BERABER SARACAĞIZ'Kedisi Kopuk'un acımasız bir kişi tarafından vurulmasından sonra buyuk uzuntu duyan Defne Bardakcı ise evden cıkmadığını, halen olayın uzuntusunu yaşadığını soyledi. İki gundur perişan bir halde kedisinin başında nobet tuttuğunu ifade eden Bardakcı, Demiroren Haber Ajansı'na yazılı acıklama yaptı. Kopuk'un bugune kadar sahiplendiği ucuncu kedisi olduğunu ifade eden Bardakcı şunları kaydetti: "Diğerlerinin hepsini erken yaşta, anne sutu eksikliğinden kaybettim. Kopuk benim ev arkadaşım, yoldaşımdı. Evime donduğumde, beni karşılayandı. Benim icin kediden cok fazlasıydı. Datca'da 6 yıldır yaşıyorum. Halkın ve belediyenin hayvanlar hakkında ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Fakat başıma gelen olay beni darmadağın etti. Bunu yapan kişileri Allah'a havale ediyorum. Benim kedim ağlarken, geceleri onlar yastığa başlarını nasıl koyuyorlar merak ediyorum? Kopuk, savaşcı bir kedi ve biz bu sureci beraberce sevgimizle aşacağız. Yaralarımızı beraber saracağız."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet CİL