Tokat'ta emekli bir oğretmen komşusunun dikkati sayesinde 58 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye gore; Tokat'ın Erbaa ilcesinde Y. D., komşusu olan emekli oğretmen S.K'nın (69) dolandırılmak uzere olduğunu polise ihbar etti. Yapılan ihbar sonucu harekete gecen polis ekipleri emekli oğretmenin Erbaa'daki banka hesabına 58 bin lira yatırdığını tespit etti. Polis ekipleri hesaptaki paraya bloke koydururken, yaşlı adam ulaşmaya calıştı. Dolandırıcıların cep telefonunu acık tutarak meşgul ettiği yaşlı adamın Niksar'da olabileceği değerlendirilen polis calışma yapıldı. Niksar polisi yaşlı adamı banka hesabındaki blokeyi kaldırmak isterken tespit etti. Dolandırıldığını anlayan emekli oğretmen parasının kurtarıldığına sevindi.

58 bin lirası komşusunun dikkati sayesinde kurtuldu
Emekli oğretmen S.K, markette alışveriş yaparken telefonla arayan kişilerin kendini polis olarak tanıttığını belirterek, "Soylediklerine gore benim kimlik bilgilerimi ele gecirmişler. Hakim ve savcıları tehdit edip benim ismimi veriyorlarmış. Operasyon yapacaklarını soyleyip verdikleri hesap numarasına 58 Bin TL yatırmamı soylediler. Bende bankaya gittim verdikleri hesaba 58 Bin TL yatırdım. Bu arada benim komşum Erbaa'da polis karakoluna giderek telefonla dolandırıldığımı duşunerek durumu anlatmış ve paraya bloke koydurmuşlar. Beni arayan şahıs daha sonra hesaptaki parayı ulaşamadıklarını belirtip Niksar ilcesine gitmemi oradan hesaba para yatırmamı istediler. Bende Erbaa'dan hızlıca aracımla Niksar'a geldim. Bankaya gittim bankada hesabıma bloke konulduğunu oğrendim. O esnada Niksar polisi yanıma geldi ve dolandırıldığımı soylediler. Polisi gorunce şaşırdım ve karakola geldik. Daha once de boyle dolandırıcı haberlerini duyuyordu ama başıma geleceğini tahmin etmiyordum. Sağ olsun polis arkadaşlar kurtardılar beni Allah razı olsun" diye konuştu. - TOKAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı