Turkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgul, "Ankara'daki butun partiler aynı, hicbir partide demokrasi yok, Turkiye'nin tek demokratik partisi biz olacağız." dedi.
Turkiye Değişim Partisi Kurucular Kurulu toplantısında genel başkanlığa secilen Sarıgul, bir otelde ilk basın toplantısını duzenledi.

Sarıgul, partisinin hicbir ideolojinin sozcusu ya da odağı olmayacağını, ulkedeki herkesin kardeşi, dert ortağı olacaklarını soyledi.
Yepyeni bir siyaset anlayışıyla Turkiye'deki milyonların dertlerine care olmak icin geldiklerini belirten Sarıgul, Turkiye'nin "lafta değil icraatta buyuk bir değişime ve donuşume ihtiyacı olduğunu" savundu.
Sarıgul, partinin adını akademisyen, oğretim uyesi, işci, esnaf, sanayici ve tuccarların bulunduğu bircok meslek grubundan insanla bir araya gelerek koyduklarını aktararak şoyle konuştu:
"Ulkemizin en demokratik partisi biz olacağız. Siyaseti delege ağlarının, kongre sahtekarlarının, kongre kurtlarının tekelinden kurtaracak bir teşkilat modelimiz geliyor. Buradan bir kez ilan ediyorum. Ankara'daki butun partiler aynı, hicbir partide demokrasi yok, Turkiye'nin tek demokratik partisi biz olacağız. Oburlerinde delege sistemi var, delege sistemi demokrasi ayıbıdır, demokrasiyi aldatmaktır, gercek demokrasi değildir. Hicbir siyasi parti delegelik sistemini kaldıramadı. Biz, bugun itibarıyla delegelik sistemini kaldırdık, gercek demokrasi geliyor."
"Genel başkanı partiye kayıtlı uyeler sececek"
Partinin genel başkanını partiye kayıtlı uyelerin sececeğini ve partiyi iki donem iktidara taşıyamayan genel başkanın gorevini bırakacağını acıklayan Sarıgul, Ankara'ya zaman tuketmeye değil, siyasetin yapılış şeklini değiştirmeye, ezberleri bozmaya geldiklerini ifade etti.
Mustafa Sarıgul, "Canla, başla, azimle, gayretle cok calışacağız, duşuncelerimizi, goruşlerimizi, projelerimizi milletimizle buluşturacağız. Allah'ıma inandığım gibi milletime de inanıyorum ki milletimiz, bizim cağrımıza cevap verecek. Cunku halisane, guzel, bereketli duygularla yola cıkıyoruz. O cıktığımız yol guzel bir yol, inşallah kutlu bir yol olacak, milletimizin yuzunu guldurme yolu olacak." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aybuke İnal Kamacı