Gazze Şeridi'nde, İsrail saldırılarında tek bacağını kaybeden Filistinlilerin katılımıyla bedensel engelliler bisiklet yarışması duzenlendi.
Gazze'deki Rehabilitasyon ve Sosyal Eğitim Derneği'nin, Tıbbi Yardım Derneği ile işbirliği halinde Nusayrat Multeci Kampı'nda duzenlendiği yarışa katılan engelli Filistinliler, bir kilometre pedal cevirdi.
Rehabilitasyon ve Sosyal Eğitim Derneği Halkla İlişkiler Koordinatoru Mahmud eş-Şafii, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "İsrail'in hava bombardımanı ve Gazze sınırındaki Buyuk Donuş Yuruyuşleri sırasında gercekleştirdiği saldırılarda tek bacağını kaybeden bedensel engelli 26 Filistinlinin katılımıyla bu yarışmayı duzenledik." dedi.
Yarışma ile bir tur farkındalık yaratarak İsrail'in sakat bıraktığı bu insanların sosyal ve hukuki taleplerine dikkati cekmek istediklerini vurgulayan Şafii, bu insanların toplumdan dışlanma ve otekileştirilmeye karşı mucadele verdiğini soyledi.
"Bu grup aslında toplum acısından cok onemli. Bircok faaliyete katılabilecek durumdalar. Bu nedenle maddi ve manevi olarak desteklenmeleri gerekiyor." diyen Şafii, yarışmanın ayrıca Dunya Engelliler Gunu etkinlikleri kapsamında gercekleştirildiğine işaret etti.
Filistin Merkezi İstatistik Burosu 2019 yılı verilerine gore, Filistin'de yaklaşık 93 bin engelli bulunuyor ve bu grup toplam nufusun yuzde 2,1'ini oluşturuyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Nour Mahd Ali Abu Aisha