Ankara'da yaşayan 17 yaşındaki Sudenya Irmak, yaklaşık 3 yıl once tanıştığı 19 yaşındaki Burak Irmak ile 5 Ekim 2020'de ailesinin izni ile evlendi. Sudenya Irmak, kısa sure sonra eşinden şiddet gormeye başladı; ancak şikayetci olmadı. Bir sure ailesinin evinde kalan Sudenya Irmak, eşinin ailesiyle beraber tehditler savurması uzerine karakola giderek şikayette bulundu. Bunun uzerine Ankara 1'inci Aile Mahkemesi, Burak Irmak'a 3 ay uzaklaştırma tedbiri uyguladı. Sudenya Irmak, kararın ardından eşiyle yaşadığı eve tek başına gecti. Burak Irmak, uzaklaştırma tedbirine rağmen 13 Aralık'ta Sudenya Irmak'ı tekrar darbetti. Daha sonra Sudenya'yı hastaneye goturme bahanesiyle ailesinin evine goturen Burak Irmak, telefonuna el koyduğu eşi Sudenya'ya tekrar şiddet uyguladı. Eşinin bir anlık dalgınlığıyla telefonunu alan Sudenya Irmak, ablasına mesaj atarak yardım istedi. Sudenya Irmak, eve gelen ailesi tarafından hastaneye goturulerek, eşi hakkında tekrar şikayette bulundu.
[h=3]"15 GUN SOKAKTA YAŞADIK"[/h]Yaşadıklarını DHA'ya anlatan Sudenya Irmak, ailesinin karşı cıkmasına rağmen evlendiğini anlatarak, "Eşim, duğun gunumuzde trafik cezası yediği icin karakola gittik. Onun anne ve babası da karakola geldi. Bize orada hakaret etmeye başladılar. Bir sure onlarla yaşayacaktık; ama bu olayın uzerine bizi eve kabul etmeyip eşyalarımızla kapı onune koydular. Bu yuzden eşimle yaklaşık 15 gun sokakta yaşadık. Daha sonra cevredekilerin yardımıyla ev tuttuk. Bu sure zarfında hicbir sorunumuz olmadı. Bir ara rahatsızlandım. Eşim de işe gittiği icin benim annemlere gitmemi istedi. Ertesi gun eşim ve ailesi evin evin onune geldi, eşim bıcak sallayarak 'ben sana erkeklik yaptım' diye bağırmaya başladı. Ben de şikayetci oldum. Daha sonra uzaklaştırma kararı verdiler. Buna rağmen gelip beni darbetti. Beni ailesinin evine goturdu, orada da darbetti, 2 gun beni orada tuttu. Ailem geldi beni kurtardı" diye konuştu.

[h=3]"RAHAT RAHAT GEZMEK İSTİYORUM"[/h]Şimdi ailesinin evinde yaşadığını ve boşanma kararı aldığını belirten Sudenya Irmak, "Benim evde olmadığımı bildiği icin bizim eve gidip kapının kilidini falan değiştirmiş. Evdeki tum eşyaları da goturmuş. Boşanma davasını cuma gunu acacaktım; ama benden bazı evraklar istedikleri icin o gun acamadım. Bugun acacaktım, hastane randevumdan dolayı henuz acamadım. Yarın inşallah davayı acacağım. Ben korktuğum icin evden cıkamıyorum. Sokakta onunla karşılaşmaktan korkuyorum. Artık rahat rahat cıkıp gezmek istiyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Fatih POYRAZ