İZMİR'in Konak ilcesinde, sokağa cıkma kısıtlamasında yan binadaki komşuları Sevda Berna Guntekin (23) ve Derya Kılıc'a (23) pencereden kufrederek, tabancasını gosterip, "Buna mermi doldurup, ustunuze boşaltacağım" diyerek tehdit ettiği ileri surulen ve hakkında 'silahla tehdit' sucundan dava acılan D. O.'nun (34) yargılanmasına yarın başlanacak. Olayın ardından evlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten Sevda Berna Guntekin, "Bu kişinin başka bir olay nedeniyle denetimli serbestliği var. Yaşamım tehlikede" derken, Derya Kılıc ise "Halen kendimi guvende hissetmiyorum" dedi.
Konak'ta yaşayan universite oğrencileri Sevda Berna Guntekin ve Derya Kılıc, sokağa cıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Nisan'da evde oturdukları sırada gelen sesleri duyup, balkona cıktı. İddiaya gore, iki kadın, pencereden kendilerine seslenen yan binadaki komşuları D.O.'nun elindeki tabancanın şarjorunu gosterip, "Buna mermi doldurup, uzerinize boşaltacağım" diye bağırarak, kufur ve hakaretlerine maruz kaldı. Sevda Berna Guntekin polisi ararken, Derya Kılıc ise bu anları cep telefonun kamerasıyla kaydetti. İki genc kadın, gelen polisle karakola gidip D.O.'den şikayetci oldu. Şikayet uzerine polis D.O.'yu gozaltına aldı. D.O. ifadesinde, "Bana hakaret edip, tahrik ederek, sinirlendirdiler. Telefonları ile beni videoya cekmeye başladılar. Kendilerine silah veya şarjor gostermedim. Biraz alkol almıştım. Benden şikayetci olan iki kişinin evlerine gelenler, surekli olarak kapımı caldığı icin ve surekli gurultu yaptıkları icin onlara sinirlendim" dedi. D.O., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Guntekin ve Kılıc'ın şikayeti uzerine savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından D.O. hakkında İzmir 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde once 'tehdit ve hakaret' suclarından acılan dava, kamera kayıtları incelendikten sonra 'silahla tehdit' sucu nedeniyle kamu davası olarak değiştirildi. Davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

'EVİMDE GUVENDE DEĞİLİM'Olay anında cok korktuklarını ve evlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını anlatan Sevda Berna Guntekin, "Kısıtlama vardı, hepimiz evdeydik. Gece bir ses duyduk, merak edip balkona cıktık. 'Evde bunaldım' diyerek bağırıyordu. Şahıs beni gorunce, 'Bu sarı o…… da burada' dedi. Ben de 'Neden boyle diyorsun?' diye sordum, daha sonra hakaretler etmeye devam etti. Alkol de almıştı. Zaten surekli elinde şişe goruyorduk. Daha once de sarışın bir kadın sokaktan kopeğiyle birlikte gecerken, ona da laf atmıştı. Olay anında ona kendisini videoya cektiğimizi soyledik. Bu sefer bana iftira atmaya başladı. Bana kotu kadın olduğumu, muşterilerimin onun zilini caldığını soyledi. Annem ve babam vefat etti. Universite oğrencisi bir insanım, gecimimi babamdan kalan maaşla sağlıyorum. Biz videoya cekerken bize guluyordu, sonra sinirlenmeye başladı. Once oksurerek, size 'Koronavirus bulaştıracağım' dedi. Bizi soyup, bir arkadaşına dovdurerek videomuzu cektireceğini ve sosyal medyada paylaşacağını soyledi. Biz iceri girdik, sonra tekrar bağırınca cıktık ve elindeki şarjoru gorduk. Bu sure zarfında cok yıprandım. Alkol almıştı, beni vurabilirdi. Yaşadığım surece bu davanın peşini bırakmayacağım. Koronavirus surecinde evimde guvende değilim. Bu kişinin başka bir olay nedeniyle denetimli serbestliği var. Yaşamım tehlikede" diye konuştu. Guntekin, olaydan birkac gun sonra, oturdukları binanın onune birkac kişinin gelip, pencerelerine bakarak, "Benim kardeşim demek, top tufek demek" diye bağırdıklarını soyledi.'SİLAHIN KURUSIKI OLDUĞUNU SOYLEYİP, KENDİLERİNİ SAVUNDULAR'Adaletin yerini bulmasını istediklerini soyleyen Derya Kılıc ise "Olaydan sonra D.O.'nun babası bize silahın catıda besledikleri guvercinler icin alındığını ve kurusıkı olduğunu soyledi. Fakat bu hicbir şey ifade etmiyor. Kurusıkı olsa bile yakın mesafeden yaralayıp, oldurebilir. Yeni evimize guvenlik kamerası taktırdık. Halen kendimi guvende hissetmiyorum. Evde tek başıma kalamıyorum. Bu kişinin artık bu kadar rahat hareket etmesini istemiyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Melis KARAKUZULU