Kuşadası Belediyesi, Turkiye'nin onemli sivil toplum kuruluşlarından Habitat Derneği ile iş birliği icerisinde kenti cağın yeni turist tipi olan "dijital gocebeler" ile tanıştıracak olan Kampinova isimli projeyi yaşama gecirmek uzere ilk adımı attı. Kuşadası Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında projeyi yurutmek uzere yetkilendirilen Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır arasında İbramaki Sanat Galerisi'nde iş birliği protokolu imzalandı.
Tum dunyayı etkisi altına alan korona virus pandemisi ile birlikte değişen turizm ve eğitim anlayışına uygun projeler geliştirmeye devam eden Kuşadası Belediyesi, Kamp- Karavan Alanı ve Mars Koloni projelerinin ardından Kampinova isimli yeni bir proje icin harekete gecti. Kuşadası Belediyesi tarafından kamp ve karavan alanı olarak kullanılmak uzere Kuştur Mevkii'nde kiralanan 36 donumluk arazinin 15 donumluk bolumunde "Oğren, Eğlen, Yenilen" sloganı ile yaşama gecirilecek Kampinova projesi, doğanın icinde inovasyon odaklı bir deneyim alanı olacak. Proje ile pandemi ile birlikte zamana ve belli bir mekana bağlı kalmaksızın dijital ortamda calışmalarını yuruten ve "dijital gocebeler" olarak adlandırılan insanların dunya genelinde oluşturduğu 50 milyar dolarlık ekonomiden Kuşadası'nın da pay alabilmesi hedefleniyor.

Eğitim, atolye, konaklama, cadır, spor, dinlenme ve ortak calışma alanları ile sosyal tesislerin bulunacağı Kampinova oncelikli olarak kampcılar ve freelance calışanlar ile Kampinova'da duzenlenecek eğitim, atolye ve etkinliklere katılacak kişilerden oluşacak. Kampinova'da Y ve Z kuşağının talepleri doğrultusunda, dijital cağın gereklerine uygun ceşitli eğitim ve atolyelerin duzenlenecek. Alan ceşitli dijital şenlik ve festivallere de ev sahipliği yapacak.
Başkan Omer Gunel, Kuşadası'nın Turkiye'de turizmin ilk başladığı yer olduğunu belirterek "Kentimiz Kuşadası, sahip olduğu doğal, tarihsel ve kulturel zenginliklerinin yanı sıra yarım asrı aşan turizm deneyimi ile de Turkiye'nin turizm başkenti konumunda. Uzun yıllar boyunca tum dunyada deniz-guneş-kum uzerine kurulu olan turizm anlayışı pandemi ile birlikte hızlı bir değişim surecine girdi. Artık yeni bir dunya ve buna bağlı olarak yeni bir turizm anlayışı şekilleniyor. Bu anlayışı ise Y ve Z kuşağının talep ve beklentileri belirliyor. Dunyada artık calışanların yuzde 40'ının zamana ve mekana bağlı kalmaksızın 'dijital gocebe' olarak calıştığı bir donemden geciyoruz. Kuşadası olarak bu değişime ayak uyduracak, dijital gocmenleri kentimize cekecek ve yeni turizmden payımızı alacak potansiyele sahibiz. Kampinova, uzerinde yapılaşmanın olmayacağı, eğitim, etkinlik ve paylaşım odaklı bir proje. Bu proje ile Kuşadası, cağımızın yeni turist tipi olan dijital gocebelerle tanışacak" dedi. Başkan Omer Gunel, Kampinova'nın onumuzdeki yaz başına hazır olacağını soyledi.
Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise "Pandemi sureci ile birlikte alışkanlıklar ve iş yapma bicimi değişti. Artık hicbir zaman eski calışma duzenimize gecemeyeceğiz. Bunun iki nedeni var. Birincisi, virus bitse bile şunu anladık ki bazı durumlarda uzaktan da calışabiliyoruz. İkincisi,uzaktan calışmanın ekonomik maliyeti daha duşuk. Şu an dunya uzerinde 50 milyon insanın ofisleri farklı bir yerde, calışma alanları farklı bir yerde. Bu insanlar,ekonomiye ciddi katkı koyabilecek potansiyele sahipler. Orneğin son donemde İstanbul da surekli pozitif goc veriyor. Bu goc, eğitim duzeyi cok yuksek olan insanlardan oluşuyor. Kuşadası, Kampinova sayesinde bu gocten yeterince yararlanabilecek. Kuşadası,bir cazibe merkezi haline gelecek. Ben Kuşadası Belediyesi'ne de gosterdiği samimi yaklaşım icin cok teşekkur ediyorum" diye konuştu. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı