Balıkesir Universitesi (BAUN), nitelikli eğitim-oğretim sunumu ve bilimsel uretim calışmalarının yanında son donemde gercekleştirdiği tarımsal ve hayvansal uretim faaliyetleriyle de dikkat cekiyor.
Balıkesir Universitesi Cağış Kampusu icerisinde yer alan tarıma elverişli arazilere Balıkesir Universitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ekimi yapılan buğday, arpa, silajlık ayciceği ve silajlık mısırın hasadının ardından arıcılık faaliyetleri kapsamında universitede ilk bal hasadı da bu yıl gercekleştirildi. Kucukbaş kurbanlık hayvan, gezen tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtası uretimi ile satışının da yapıldığı universitede, Edremit Zeytincilik Enstitusu ve Edremit Meslek Yuksekokulu iş birliğinde başta zeytinyağı olmak uzere zeytin mamulleri uretimi de devam ediyor.

Prof. Dr. İlter Kuş: "Tarım ve hayvancılıkta uretim faaliyetlerini destekliyoruz"
Balıkesir Universitesi Rektoru Prof. Dr. İlter Kuş konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Universitenin farklı birimleri catısı altında gercekleştirilen uretim faaliyetlerinin kendileri acısından onemine dikkat cekerek; Ureten BAUN, Guclu Universite ilkesiyle her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da uretim faaliyetlerini desteklediklerini ifade etti. Rektor Prof. Dr. İlter Kuş, yıl boyunca devam eden tarımsal ve hayvansal uretim calışmalarının, akademisyenler ve oğrenciler icin araştırma ve uygulama fırsatları da ortaya cıkardığını vurgularken; "Ortaya cıkan urunlerin bir kısmının satışı gercekleştiriliyor, bir kısmı da yine hayvansal uretim faaliyetlerine destek amacıyla yem olarak kullanılıyor. Hedefimiz, mevcut kapasitemizi surec icerisinde daha da guclendirerek tarımsal ve hayvansal uretim faaliyetlerini surdurmek. Personelimiz ve oğrencilerimizin aktif katılımıyla gercekleştirilen faaliyetlerde emeği gecenlere teşekkur ediyorum" dedi. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı