Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım, urun ve uygulamaları odullendirdiği "2020 Erişilebilirlik Odulleri" yarışmasına Bağcılar Belediyesi de 2 projeyle katılıyor. 9 kategoride bin 75 başvuru arasında yarışan "Engelsiz Afet" ve "Engel(Siz) Işık" isimli projeler, ozellikle İstanbul gibi buyukşehirlerde engellilerin hayatlarında buyuk kolaylıklar sağlayacak.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve urunleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla yapılan "Erişilebilirlik Odulleri" bu yıl yoğun ilgi gordu. 9 kategoride duzenlenen Erişilebilirlik odullerine toplam bin 75 başvuru yapıldı. Bağcılar Belediyesi de bu ozel organizasyonda iki onemli projesiyle yer alıyor. Bunlardan Enderun Yetenekli Cocuklar Merkezi'nin Engel(Siz) Işık projesi, "Erişilebilir Tasarımlar ve Urunler" kategorisinde; Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nın "Engelsiz Afet" isimli projesi de "Erişilebilir Yerel Yonetim Hizmetleri" kategorisinde yarışacak.

Engellilerin hayatına kolaylık getirecek
Engel(Siz) Işık'la engelli bireylerin trafik lambalarında kullanacakları bir kartla kırmızı ışığın yanmasını sağlaması ve guvenli bir şekilde karşıya gecmesi amaclanıyor. Engelsiz Afet ise acil durumlarda engellilerin sağlıklı bir şekilde tahliyesini ilgilendiriyor. Her iki projenin de cok onemli olduğunu dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, "Engelli kardeşlerimizin hayatına kolaylık getirecek bu tasarıların başarılı olacağına inanıyorum. Bu calışmalara imza atanları da tebrik ediyorum" dedi.
Akademisyenler, ilgili kamu kurumları ve kuruluşları ve engelliler ve yaşlılar ilgili sivil toplum kuruluşlarında gorev yapan kişilerden oluşan juri uyeleri, başvuru formlarını incelemeye başladı. 31 Aralık'a kadar devam edecek olan halk oylaması icin başvurulara ait videolar Erişilebilirlik Odulleri web sayfasında kamuoyuna sunuldu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı