Ortaya cıkarılan mozaikler dolayısıyla "Karadeniz'in Zeugması" olarak bilinen Karabuk'un Ezkipazar ilcesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti'ndeki kazı calışmasında gorevli restoratorler, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Gec Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans donemlerinde yerleşim yeri olarak kullanıldığı tahmin edilen, at, fil, panter, geyik ve sanat tarihinde gorulen "grifon" gibi bircok hayvanın tasvir edildiği mozaiklerle unlenen Hadrianaupolis'te Kastamonu Muzesi başkanlığında Karabuk Universitesi Arkeoloji Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Ersin Celikbaş koordinatorluğunde surdurulen kazı calışmalarında gorevli restoratorler Serhat Ankut ve Bengisu Yılmaz, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt ici ve dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğrafları inceledi.
Ankut ve Yılmaz, haber kategorisinde Mustafa Cavuş'un "Tır dorsesinde umuda yolculuk", yaşam kategorisinde Fabio Teixeria'nın "Rio'da koronavirus protestosu", spor kategorisinde Okan Coşkun'un "Futbol ozlemi" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.
Serhat Ankut, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Anadolu Ajansında calışanların, ne şartlar altında calıştıklarını haberleri izlerken tahmin ettiklerini soyledi.
Zorlu calışmayı fotoğrafları gorunce daha iyi anladıklarını belirten Ankut, "Acıkcası fotoğrafları secerken zorlandım, duygulandım da. Bence hepsi birbirinden guzeldi. Zorlansak da kararımızı verdik." dedi.
Bengisu Yılmaz da fotoğrafların cok etkileyici olduğunu ifade etti.
Karar vermekte zorlandığını dile getiren Yılmaz, "En etkilendiklerimizi oyladık. Yaptıkları iş cok onemli. Bunları gostermek ve yaşatmak harika." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Ozler